De dresscode zomers, en de dresscode feestelijk zijn geen officiële dresscodes.
Deze kunnen uiteraard wel op uw uitnodiging staan, dus wat trekt u bij deze gelegenheid nou precies aan?
Omdat er geen officiële richtlijnen zijn voor deze dresscode, zullen hieronder wat tips volgen die je kledingkeuze iets makkelijker kunnen maken.

Tips

Vaak wordt er bij een onofficiële dresscode aangegeven dat je kleding mag dragen waar je jezelf fijn en prettig in voelt. Dit kan natuurlijk voor veel mensen een groot dilemma zijn, want waar doe je goed aan en waar niet. Als we lezen dat we zomers en feestelijk gekleed mogen gaan, zullen veel mensen zich afvragen welke kleding wel of juist niet gewenst is deze dag.

Feestelijke kleding

Feestelijke kleding zal voor ieder een ander begrip zijn. De 1 geeft hierbij de voorkeur aan felgekleurde kleding, terwijl het voor de ander al genoeg is om met wat sieraden de kleding op te ‘pimpen’. Waar je ook goed aan kan doen bij een zomers feestelijke outfit, is door aan de mensen waarvan je de uitnodiging hebt ontvangen, te vragen wat zij zelf aan zullen trekken.

Dresscode zomers feestelijk
Dresscode zomers feestelijk

Kledingadvies

 

Of aan eventuele andere gasten waarvan je weet dat zij ook zullen gaan. Je kunt op deze manier je kledingkeuze een beetje afstemmen op elkaar, en zo niet geheel alleen in onzekerheid op een feestje verschijnen. Heb je al deze mogelijkheden niet, dan kun je ook voor safe gaan met een zomers feestelijke dresscode.
Dresscode zomers feestelijk dames

Een net zomerjurkje, of een nette rok in een zomerse kleur kan dan altijd. Ongeacht of je nou voor safe gaat of niet bij een zomers feestelijke outfit, je kunt er altijd een zomers tintje aan geven door bepaalde kleuren te gebruiken. Mooie, maar niet al te opvallende zomerkleuren zijn lichtroze, mintgroen, lichtblauw, crème etc. Deze kleuren worden ook wel pasteltinten genoemd. Hieronder vallen ook de kleuren lila en perzikkleurige tinten.

Feestelijk wit

Wat ook altijd erg mooi in de zomer staat is de kleur wit. Dit kun je combineren met gekleurde accessoires, zoals een felgekleurde hoed, sjaaltje of schoenen. Kies bij je outfit ook bijpassende schoenen. Pumps zijn mooi, maar zit dit lekker op een warme zomerdag? Opgezette voeten staan niet mooi, en is vooral niet comfortabel, dus wanneer je mooie open schoentjes hebt zoals sandaaltjes, of slippertjes, kies dan daarvoor.

Dresscode zomers feestelijk mannen

Net als bij de vrouwen, is het voor mannen net zo moeilijk een gepaste outfit bij elkaar te zoeken als je de kleding van andere gasten niet weet. Je weet nooit of je undressed, of overdressed op het feest verschijnt. Wanneer je als man zijnde dus ook voor safe wilt gaan met een zomers feestelijke dresscode, kunnen de mannen altijd kiezen voor een net pak.

Maar wanneer het hoog zomer is, is dit misschien iets te warm. Een pak staat altijd erg netjes, maar echt feestelijk is het niet. In dit geval kun je ook voor een mooie nette linnen broek gaan, met een mooi overhemd. Als man zijnde, zou ik niet kiezen voor open schoenen op een zomers feestje, want nette schoenen maken het toch vaak even iets meer af. Slippers zijn dan ook echt een no go!

Dresscodes zomers feestelijk pumps pastel

Dresscodes zomers feestelijk pastel teint jurk

Dresscodes zomers feestelijk ring

Last updated: maandag 27 augustus, 2018