Wanneer je zakelijk gekleed wilt gaan, zul je met meerdere dingen rekening moeten houden. Hieronder lees je de tips voor de perfecte dresscode zakelijk vrouwen. Vrouwen hebben in tegenstelling tot mannen veel meer keuze wat betreft kledingkeuzes. Dit geldt ook voor de dresscode zakelijk.
Dresscode zakelijk vrouwen

Je kleding moet goed zitten. Kleding wat te groot of juist te klein is, of kleding wat te kort of te lang, staat niet netjes, en zal dus ook geen zakelijkheid uitstralen. Past je kleding die je aan wilt niet meer? Kies dan voor iets anders, of ga naar de dichtstbijzijnde kledingmakerij om het eventueel te laten verstellen.

Confectiemaat

Kijk naar je postuur en wie je bent. Ben je iemand die bijvoorbeeld klein en iets wat gezet is, kies dan voor kleding wat niet de nadruk legt op je benen of je taille. Je wilt immers niet dat in de zakelijke wereld mensen afgeleid worden naar je minder positieve punten, en zo je zakelijke uitstraling wegvalt.

Kledingadvies

Kleurkeuze van je kleding. Over het algemeen zijn felgekleurde en gedrukte kleding niet gewenst in de zakelijke wereld, en zou ik dus bij een zakelijke dresscode ook niet snel kiezen voor deze kleding. Het leidt af, en het staat niet netjes. Bewaar deze kleding voor vrijetijdskleding bijvoorbeeld.

 

Lichtere kleuren, en kleding zonder teksten en bedrukking zijn juist wel weer geschikt. Er is niet echt een geschreven regel wat betreft de zakelijke dresscode voor vrouwen, dus je kunt hierin veel van jezelf kwijt.
Dresscode zakelijk dames en vrouwen
Dresscode zakelijk dames

Tips

Ordinaire kleding. Waak ervoor dat je niet in te korte jurkjes of rokjes op je werk verschijnt. Dit is ongepast, en veel werkgevers willen dit ook zeker niet hebben op de werkvloer. Ook dit leidt af.

Kies voor de zekerheid altijd een rok die tot over je knie komt, zo weet je zeker dat het nooit te kort of aanstootgevend is. Mocht je je hierin ook niet fijn voelen?

Kies dan voor een mooi broekpak, met een nette blouse eronder. Zakelijk, verzorgd, en netjes.

Onderkleding

Wanneer je als vrouw zijnde kleding moet uitkiezen voor de zakelijke dresscode, wil je natuurlijk niet dat je ondergoed zichtbaar is. Wanneer je dus bijvoorbeeld een bloesje draagt, denk er dan goed aan dat je bh hier niet doorheen schijnt, of dat de inkijk in je decolleté te diep is. Je kunt hierbij kiezen voor een hemdje wat dit voorkomt.

Kleding wat doorschijnt leidt af, en dit is niet de bedoeling op de werkvloer. Hetzelfde geldt voor ondergoed. Draagt slips die niet door je rok of jurk heen schijnen, of die boven je broek uitsteken.

Accessoires

Laat overdreven, en extreem opvallende sieraden thuis. Een neutraal, of bescheiden horloge/armbandje staat netter en serieuzer dan bijvoorbeeld knalroze parelarmbandjes.

Schoenen

Schoenen waarbij je tenen zichtbaar zijn is een no go, ga altijd voor schoenen die overal onder passen. Platte – wel nette – schoenen, of pumps zijn altijd goed. Dit hoeft niet eens duur te zijn, maar zorg dat je er netjes uit ziet op de werkvloer.

Dresscodes zakelijk vrouwen pumps wit

Dresscodes zakelijk vrouwen broek wit

Dresscodes zakelijk diner bh wit

Last updated: maandag 27 augustus, 2018