Voor iedere gelegenheid heb je een verschillende dresscode. Maar wat trek je aan bij een zakelijk diner? Zo bestaat er natuurlijk ook een dresscode voor een zakelijk diner. Hoe pak je dit aan, wat zijn de do’s & don’ts bij deze dresscodes, en hoe zorg je ervoor dat je nooit de plank misslaat bij een outfit voor een zakelijk diner?
Wanneer je werkzaam bent in de zakelijke wereld, moet je iedere dag opnieuw weer netjes voor de dag komen. Hoewel het voor ieder bedrijf anders is welke dresscode ze hanteren in de zakelijke wereld, is het over het algemeen netjes en zakelijk.

Dresscode zakelijk diner heren

Voor zowel mannen als vrouwen geldt hier doorgaans een pak als dresscode – wat voor de vrouw natuurlijk een mantelpak is.
Mannen dragen in de zakelijke wereld meestal een donker pak, gecombineerd met een net overhemd en een stropdas.

Kostuum

Soms kun je dit combineren met een vest, maar dit is heel persoonlijk en of dit geaccepteerd word door je werkgever. De kleur van het pak kan variëren van donkergrijs, donkerblauw of zwart. Manchetknopen kunnen wel gedragen worden, maar zijn zeker niet verplicht bij een zakelijke dresscode. Een stropdas daarentegen wel! Een lichte streep in je pak mag eventueel, maar teveel drukke details zijn niet gewenst.Vooral geen felle kleuren en absoluut geen schreeuwende printjes!

Dresscode zakelijk diner
Dresscode zakelijk diner
 

Schoenen

Houd er ook goed rekening mee dat je bij een zakelijke dresscode nette en gepoetste schoenen draagt. Schoenen met een kale neus, afgedragen of vieze schoenen zijn een absolute ‘no go’ bij een zakelijke dresscode!
Dresscode zakelijk diner vrouwen

Vrouwen hebben ook meestal een pak aan in de zakelijke wereld. Ook zie je vaak een rok. Dit moeten net als bij de mannen donkere kleuren betreffen. Combineer dit met een nette blouse of shirt, die geen felle kleuren hebben, en net als bij de mannen, geen drukke printen bevatten. Het moet rust en zakelijkheid uitstralen, en dit doe je niet door drukke kleding te dragen.

Schoenen

Nette schoenen zijn een pre, kies voor nette pumps of nette lage schoenen. Wanneer je op zoek bent naar een outfit voor een zakelijk diner, moet je met veel dingen rekening houden. Je moet er goed aan denken dat je een nette, en klantgerichte uitstraling geeft. Je wilt immers zaken doen voor in de toekomst, en de desbetreffende klant wilt niet een zakelijk diner hebben met iemand die er onverzorgd uitziet. De zakelijke dresscode is dan ook de meest formele dresscode die er is.

Met klanten

Wie in de zakelijke wereld werkzaam is, weet dat er ook vaak zakendiners zijn. Je gaat met cliënten dineren om bepaalde zaken te bespreken. Je wilt er netjes uitzien om een zakelijke uitstraling te geven. Maar wat is geschikt voor een zakelijk diner?

Formeel of informeel

Ook voor een etentje kies je als man zijnde meestal voor een net pak, met een overhemd en een stropdas. Je kijkt natuurlijk ook goed naar de persoon/personen met wie je gaat dineren. Is de klant vaak wat minder chic gekleed, kun je kiezen voor een iets minder formele outfit tijdens dit zakelijke diner. Net als bovenstaande adviezen; kies tijdens een etentje ook niet voor schreeuwende printjes en felle kleuren.

Dresscodes zakelijk diner blazer zwart

Dresscodes zakelijk diner witte blouse

Dresscodes zakelijk diner pumps

Last updated: maandag 27 augustus, 2018