Om het je iets gemakkelijker te maken een goede kledingkeuze te maken voor deze dresscode, zullen hieronder wat tips staan. Staat er in de dresscode die je hebt ontvangen of je geheel in het wit dient te komen, of moeten er witte details in je kleding zitten?
Dit is belangrijk om te weten, het zou zonde zijn als je straks verkeerd gekleed aankomt op het feestje of gelegenheid.

Kledingadvies

Wanneer je een dresscode wit krijgt, is de gelegenheid waarvoor je bent uitgenodigd meestal in de zomer. Gelegenheden waarbij je een uitnodiging kunt ontvangen met deze dresscode zijn bijvoorbeeld een full moonparty, of bijvoorbeeld Sensation white.

Wit bruiloft

Ook kun je de dresscode krijgen voor een bruiloft, zodat je samen met de bruid en bruidegom, en alle genodigde gasten 1 geheel vormt. Het is dus belangrijk te kijken van wie je de uitnodiging hebt ontvangen, wat voor persoon – personen – dit is, en wat de bedoeling van het feest is.

 

Feestelijke gelegenheid

Is het voor een feestelijke gelegenheid, dan zou je kunnen gaan voor kleding die je zelf het fijnst vindt zitten.Een witte spijkerbroek, met een witte
Er zijn honderden soorten kledingstukken waaruit je kunt kiezen bij de dresscode, zolang – de naam zegt het al – maar wit is.

Ook is er een verschil tussen gebroken-wit en spierwit. Houdt bij eventuele combinaties rekening met deze kleurverschillen. Het is namelijk niet zo mooi als je bijvoorbeeld een spierwitte jurk aan hebt, met een gebroken-wit colbertje.
Dresscode wit
Dresscode wit

Accessoires

Als eerste moet je natuurlijk goed kijken naar waar de locatie waarvoor je bent uitgenodigd. Is het binnen of buiten, is het warm of koud buiten? Allemaal vragen waarbij je jezelf kunt helpen een juiste keuze te maken.

Voor dames en heren zijn er verschillende accessoires beschikbaar die je kunt gebruiken.

Sieraden

Wanneer het feest binnen wordt gegeven, en het dus een aangename temperatuur is, kun je kiezen voor subtiele sieraden, in bijvoorbeeld zilver of goudtinten. Zilvertinten en goudtinten doen het ook altijd erg goed wanneer je een chique uitstraling wilt geven, want zilver en goud staat erg goed.

Combinatiekleuren

Als je bijvoorbeeld een feest hebt waarvoor je deze dresscode moet gebruiken, en het is zomer, dan kun je kiezen voor wat meer opvallende en felgekleurde accessoires. Felle tinten zoals roze, oranje en paars kunnen je witte outfit een hele andere dimensie geven, waardoor het net even een tikkeltje anders en vaak minder saai eruit ziet. Pasteltinten kunnen ook mooi staan, maar maken het geheel van flets bij een witte dresscode, het springt er niet echt uit zoals bij felle kleuren.

Schoenen

Ook kleding met een leuk detail kunnen een simpel shirtje al anders maken. Een kanten randje bijvoorbeeld, maar toch anders!
Je hoeft natuurlijk niet helemaal in het wit. Zolang je kleding wit is, ben je vaak al geslaagd. Een mooie clutch, of een paar gekleurde schoenen/pumps kunnen juist heel goed!

Wil je toch voor safe gaan, kies dan ook witte schoenen, zo voel je je misschien net iets prettiger bij de dresscode wit, en hoef je niet bang te zijn dat je undressed bent!

Dresscodes wit tuniek

Last updated: maandag 27 augustus, 2018