De dresscode White Tie is een van de meest formele dresscodes die er is. Je ziet de dresscode white tie vaak voorbij komen op gala’s, ceremonies en bruiloften. Omdat de white tie dresscode een redelijke strenge dresscode is.
Mannen kunnen bij een white tie eigenlijk alleen maar kiezen voor een rokkostuum. Dit is het meest chique wat je als man kunt aantrekken bij de white tie dresscode.

Rokkostuum

Dresscode White Tie
Dresscode White Tie

Wat is een rokkostuum, en waar moet je je bij de white tie dresscode nu precies aan houden?

Een rokkostuum is een lange jas, met zijden revers. De achterkant is langer van de voorkant. De broek dient van dezelfde stof te zijn als het jasje. De broek moet ook een dubbele bies hebben aan de zijkant.

 

Overhemd

Onder je jasje draag je een wit vest, en dit vest is iets langer dan de voorpand van je jasje. Onder je jasje en vest draag je als man zijnde een wit gestreken overhemd, waarvan de boord openstaat.
Vlinderstrik

En vergeet de witte vlinderstrik niet! Onder een rokkostuum staan schoenen die amper opvallende details bevatten het mooist. Een lakschoen zonder veters staan erg chic. Er is echter 1 ding die je niet mag vergeten bij een white tie dresscode.

Je mag hierbij absoluut geen horloge dragen. Ook al doe je dit onbewust, kijken op je horloge kan onbeleefd overkomen. Je bent vaak op een feestelijke gelegenheid, en daarbij mag tijd geen rol spelen, dit kan erg ongeïnteresseerd overkomen op degene waar je te gast bent.

Dresscode White Tie dames

Vrouwen mogen bij de dresscode white tie helemaal los gaan. Je kunt kiezen tussen een galajurk, cocktailjurk of een avondjurk. Of je jurk nou kort of lang is, dit maakt hierbij geen verschil. Een jurk boven je knie is helaas niet toegestaan, maar tot op je knie wel. Zolang je jezelf maar zo chic mogelijk aankleedt, en je probeert om zoveel mogelijk op te vallen!

Make-up

Ook al mag je helemaal losgaan qua kleding en accessoires; je moet ervoor waken dat je er ten alle tijden elegant uitziet. Straal klasse uit. Donkere kleuren staan altijd chic, terwijl je ook heel goed voor een lichte kleur kunt kiezen. Dit is vooral in de zomer een veel voorkomende kleur, en is zowel chic als feestelijk.

Accessoires

Wanneer je wilt kiezen voor accessoires, probeer dan rekening te houden met de kleurkeuze van je jurk. Een tas, schoenen of een bijpassende hoed, het moet wel 1 geheel uitstralen. Je ziet vaak dat er handschoentjes worden gedragen om nog chiquer voor de dag te komen, maar dit is uiteraard niet verplicht. Je bent dan dus ook niet verplicht je armen te bedekken.

Sieraden

Ook je sieraden kun je aanpassen aan je jurk. Heeft de jurk bijvoorbeeld zilveren details? Kies dan ook voor sieraden in deze tint. Net als bij de mannen is het uitgesloten voor de dames een horloge te dragen.

Dresscodes white tie gala jurk

Dresscodes white tie gala jurk wit

Last updated: maandag 27 augustus, 2018