Happy Birthday! Je bent zelf jarig, of je hebt een verjaardag van iemand anders in je omgeving. Wat trek je hierbij aan? Hieronder weer een paar tips wat je aan zou kunnen trekken, en wat de absolute ‘no go’s zijn. Ik hoop dat jullie hierna een beetje een idee hebben hoe je een geschikte outfit kiest voor een dresscode verjaardag.
Een verjaardag betekent feest! En feest betekent vrolijke kleding, maar wel kleding waar je jezelf prettig in voelt. Als dit een zwarte jurk is, is dit natuurlijk helemaal geen ramp. En wanneer het natuurlijk je eigen verjaardag betreft, dan mag je dit helemaal zelf invullen!

Uitnodiging

Je kunt bij een uitnodiging van iemand anders ook kijken naar de persoon van wie de verjaardag is.
Is dit een uitbundig persoon, of juist een ingetogen persoon, allemaal kleine puntje die je kunnen helpen een geschikte outfit te vinden voor deze gelegenheid.

Kledingtips

Dresscode verjaardag
Dresscode verjaardag

Bij een uitbundig persoon kun je kiezen voor uitbundige kleding, mooie kleuren en opvallende accessoires. Welke kleur nou precies geschikt is voor een verjaardag is geheel afhankelijk van je eigen smaak. Probeer wel zoveel mogelijk te combineren met kleuren, maar wel op een manier dat ze niet ‘vloeken’. Je wilt immers niet gezien worden als iemand die een carnavals outfit aan heeft.

 

 

Feestelijk

Ben je uitgenodigd bij iemand die wat minder uitbundig is, of bijvoorbeeld bij een ouder iemand, kies dan voor wat rustigere kleding. Of je hierbij nou voor een broek, jurk of rok gaat, maakt hierin niet uit.
Bij alle kledingstukken die je kiest, gaat het erom of het feestelijkheid uitstraalt.
Somberheid wil je op een verjaardag niet uitstralen. Je kunt er ook voor kiezen om de dresscode Fout feest op je uitnodiging te schrijven. Je kunt zo lekkere foute outfits verwachten.

Kapsel

Je haar kun je voor deze gelegenheid mooi opsteken, of juist los dragen, als het er maar verzorgd uitziet. Het is en blijft een feestelijke gelegenheid, dus onverzorgd voor de dag komen is niet netjes.

Make-up

Wat erg mooi en feestelijk staat op een verjaardag, zijn felle kleuren. Een mooie roze of rode lippenstift kan je outfit afmaken, ook al heb je een basic shirtje of jurkje aan. Ook bij je make-up moet je er echt goed op letten dat je kleuren niet vloeken en je er dus niet overdressed uitziet, en je vloekt met je kleding en make-up. Je make-up kun je zowel neutraal als uitbundig aanbrengen.

Kinderen

Wat trek je je kinderen aan? Kleine kinderen hebben vaak nog niet echt een eigen smaak. Je kunt hierbij aller eerst kijken naar wat je zelf aantrekt, en misschien bij een eventuele partner wat hij of zij aantrekt. Stem je kleding enigszins op elkaar af, zo kom je gestyled voor de dag.
Bij kinderen staat vrijwel alles.

Dresscode verjaardag kleding jongens en meisjes

Heeft je dochter of zoon blond haar of juist donker haar; felle kleuren staan feestelijk op een verjaardag. Ook een spijkerbroek met een basic shirt staan leuk, als je hier maar gekleurde items aan toevoegt, zoals stoere gekleurde schoenen. Gympen staan vaak stoer en passen overal bij!

Dresscodes verjaardag rok

Dresscodes verjaardag pumps

Dresscodes verjaardag top

Last updated: maandag 27 augustus, 2018