Wanneer je de term Urban hoort, weet je dat het iets te maken heeft met wat van de straat komt. In dit geval gaat het hier dus om de mode, en dat het dus om kleding gaat waar een chique twist aan gegeven is. De meeste kleding die je ziet, zijn inspiraties uit de jaren ’90, en de hip hop stijl.
Maar dit kan ook kleding zijn die nu in is, maar dus ook wat een beetje meer van vroeger is. Urban is meestal tijdloos, en zo kun je het dus blijven combineren. Afgelopen zomer was de dresscode Urban Chic helemaal hot. Er werd lekker gemixt met verschillende soorten kleding, en als finishing touch gaf iedereen er een chique draai aan.

Kleding

Ook erg leuk op een feestje, of natuurlijk gewoon om te dragen als vrijetijdskleding. Omdat de kleding tijdloos is, en niet speciaal voor een hele chique gelegenheid, zul je niet snel voor gek staan. Urban muziek kent iedereen wel, lekkere muziek, waarbij de mensen die het maken vaak relaxte kleding aan hebben.

Tips

Dresscode Urban Chic
Dresscode Urban Chic

Lagen kleding over elkaar, opvallende en felgekleurde accenten, en kleding waarbij aparte stoffen worden gebruikt, wat soms een old school uitstraling geeft.

 

Uitstraling

Wat trek je aan, en wat kun je goed bij elkaar combineren zodat je er Urban Chic uit ziet?
Iets een chique uitstraling geven is niet het moeilijke aan deze dresscode. Het gaat er namelijk juist om dat je kleding in Urban stijl is, en bijvoorbeeld verfraaid met chique sieraden of accessoires.
Je kunt je outfit ook een sportieve uitstraling geven, door bijvoorbeeld een spijkerbroek te combineren met mooie opvallende pumps, en een vest erop.

Dit zie je meer bij deze outfit, en je zult zien dat wanneer je het geheel accentueert met chique sieraden je sneller klaar bent dan je denkt.

Dresscode Urban Chic dames en heren

Om je wat voorbeelden te geven van Urban Chic outfits, kun je hieronder het kledingadvies en tips bekijken voor de dresscode Urban Chic.

– Een hotpants, van spijkerstof. Dit mode item zag je vroeger veel, maar is nu ook weer helemaal in. Een korte top erop geeft het een stoere uitstraling, maar wanneer je dit geheel draagt met pumps zoals op de foto is het weer chic.

Jeans

Een stoere korte spijkerbroek – wat vroeger ook helemaal in was, en wat je veel ziet in de hiphop wereld – gecombineerd met een top en een net jasje. De nette schoenen in combinatie met het jasje zorgen voor een chique uitstraling.

Een trui of vest, is een stoer mode item. Dit gecombineerd met een rok, en mooie schoenen geven het een chique uitstraling. Een trui zoals op de foto wordt doorgaans veel gecombineerd met een bijvoorbeeld een spijkerbroek voor een stoere uitstraling, maar zoals je hierboven ziet, kan dit dus ook heel anders.

Dresscodes urban chic jeans

Dresscodes urbun chic blouse

Dresscodes urban chic pumps

Last updated: maandag 27 augustus, 2018