De dresscode Tenue de Ville is een eigentijdse dresscode die vanuit de stad is ontstaan. Het betekent daarom ook stadskleding. Toch gaan mensen vaak in de fout bij deze voorschriften. Lees op deze pagina hoe u zich volledig kunt kleden volgens de dresscode Tenue de Ville.
Dresscode Tenue de Ville
Dresscode Tenue de Ville

Tenue de Ville is een dresscode die voor evenementen overdag geschikt is. Je kiest hierbij voor kleding met een nette stijl. Hieronder zul je eventuele tips lezen voor zowel de man als vrouw. Als je Tenue de Ville letterlijk wilt vertalen, betekent dit stadskleding

Dresscode Tenue de Ville heren

Mannen kiezen bij de dresscode Tenue de Ville vaak voor een maatpak. Er wordt nog wel eens geëxperimenteerd met kledingstukken, maar dit wordt toch wel afgeraden, omdat je dan toch vaak teveel neigt naar een andere dresscode, en zo niet meer de dresscode Tenue de Ville serieus neemt.

Subtiele kleding

Het is van belang dat je je subtiel kleedt. Overdaad schaadt, voor zowel je kleding als je accessoires, dus probeer daar op te letten.

Kledingadvies

Je gebruikt effen kleuren – grijs, blauw of zwart. Dit zodat het rustig oogt.
Wanneer je een maatpak draagt, combineert je dit pak met een overhemd, waarvan de kleur lichter is dan het maatpak zelf. Let hierbij ook weer op bovengenoemd advies; houd het subtiel en rustig.

 

Schoenen

Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is je keuze voor je schoenen. Donkerbruine of zwarte, nette schoenen zijn een aanrader. Ze maken je pak af, en je straalt toch enige chiqueheid uit.
Als finishing touch kun je kiezen voor een riem, in dezelfde kleur als het leer van je schoenen. Dit is uiteraard niet verplicht, maar staat wel mooi, en maakt het geheel af.

Dresscode Tenue de Ville dames

De dresscode Tenue de Ville was vroeger was strenger dan nu. Ook is het belangrijk dat de vrouwen net als de mannen netjes gekleed gaan, maar dat mag nu dus op een minder strenge manier. Je kunt als vrouw kiezen voor een nette jurk, of een rokje in combinatie met een bijpassend jasje of colbertje.

Houdt bij de lengte van je jurk of rok er wel rekening mee dat deze tot over je knie moet vallen. Erboven is NOT done. Ook is het dragen van een panty of maillot verplicht, blote benen zijn niet toestaan.

Accessoires

Iets waar de vrouwen op moeten letten bij hun outfit, is dat ze hun jasje aan moeten houden bij een bepaalde gelegenheid. Dit geldt voor zowel een jurk als een mantelpak. Accessoires waarmee je je outfit zou kunnen combineren zijn een mooie tas, die niet al teveel opvallende details mag hebben. Subtiele tassen, die goed te combineren zijn met de kleuren van je kleding die je aan hebt staan wel erg mooi.

Voor de dames is een lage schoen met een half hoge hak gewenst. Hoge laarzen mogen ook als daar je voorkeur naar uit gaat, maar let er dan wel op dat de laarzen die je draagt niet al teveel opvallende details hebben zoals studs of iets dergelijks. Effen zwarte laarzen kunnen wel.

Dresscodes tenue de ville rok

Dresscodes Tenue de ville laarzen

Dresscodes Tenue de ville

Last updated: maandag 27 augustus, 2018