Je hebt een uitnodiging gekregen van iemand die 16 wordt – of is geworden – en dat wordt natuurlijk gevierd; de bekende ‘Sweet 16 party’! En wie wilt er nou niet stralen en shinen op een sweet 16 feestje?
Wanneer je zelf inspiratie op wilt doen voor je eigen ‘Sweet 16’ party, kun je hieronder eventuele thema’s uitkiezen, en daar je kleding op aanpassen. Wanneer je 16 wordt is dit een mijlpaal in je leven; je bent nu zo goed als volwassen, en dat moet natuurlijk uitbundig gevierd worden! Of je nou een meisje of een jongen bent die een ‘sweet 16’ geeft, dit maakt geen verschil!

Thema’s

Je ziet natuurlijk wel verschillen in de thema’s voor de feesten, maar dat is logisch. Vaak wordt er voor een thema gekozen op hun feestje.
Veel gebruikte thema’s bij meisjes zijn ‘Bling Bling’, zwart wit, Beach look, en Gold.

Kledingadvies

Dresscode sweet 16 feestje
Dresscode sweet 16 feestje

Bij jongens zijn de meest gekozen thema’s: casino, men in black, horror, en maffia. Bij alle genoemde thema’s zijn er genoeg kledingstukken te vinden die geschikt zijn om als dresscode te kiezen. Er zijn natuurlijk nog tientallen andere thema’s waar je voor kunt kiezen, maar hieronder lees je tips om zonder thema een goeie outfit te kiezen.

Voor iedere gelegenheid, of feestje kan er een dresscode van je verwacht worden. Probeer je daar uit respect voor de jarige ook aan te houden.

 

Kledingtips

Je zou uit de toon vallen door geheel anders te verschijnen, en dat is jammer. Wanneer er geen dresscode op vermeld staat kun je met een paar dingen rekening houden zodat je niet overdressed, of juist undressed voor de dag komt.
Feest betekent vrolijkheid, en dat kun je laten zien door middel van je kleding die je aantrekt.
Cocktailjurken

Helemaal met een sweet 16 party. De jarige is nog jong, maar gaat richting volwassen zijn, dus je kunt van beide iets laten terugkomen. Een mooie cocktailjurk zou erg geschikt zijn voor deze gelegenheid. De echte sweet sixteen feestjes staan bekend om de uitbundigste jurken. Deze kun je zowel overdag als ’s avonds aantrekken, en het staat vrolijk en chic.

Dresscode sweet 16 jongens

De jongens kunnen kiezen voor een nette spijkerbroek, of een mooie pantalon, maar het hoeft dus niet per se chic te zijn. Zolang het maar niet iets uitstraalt alsof je maar wat uit je kast hebt gepakt. Ook de kleuren van je kleding zijn bepalend of het geschikt is als dresscode voor een sweet 16 party. Sombere kleuren staan voor deze gelegenheid minder vrolijk, en dat is nou net wat je wel wilt uitstralen. Alsof je echt hebt uitgepakt voor deze dag!

Schoenen

Een outfit is natuurlijk niet compleet zonder mooie schoenen of pumps! Een sweet 16 feestje staat er vaak om bekend dat het ‘zien en gezien worden’ is, dus qua accessoires mag je gerust uitbundig uitpakken. Diamantjes, glitters; alles wat glimt en opvalt, is helemaal geschikt!
Veel gekozen kleuren voor de sweet sixteen dresscode is natuurlijk roze, paars en lila. Echte meisjes kleuren. De jongens kiezen vaak donkerblauw, of lichte tinten, die chic en ook weer casual staan. Een gekleurd shirt of overhemd maakt het net wat mee af.

Dresscodes sweet 16 coctailjurk

Dresscodes sweet 16 coctailjurk roze

Dresscodes sweet 16 coctailjurk oud roze

Last updated: maandag 27 augustus, 2018