Wat is het eerste waar je aan denkt als je de dresscode Summer chic hoort? Veel mensen denken dat dit een nette outfit moet zijn met een zomers tintje. Niets is minder waar, want het is juist het tegenovergestelde. Je mag je zomerse kleding juist een chic tintje geven. Je ziet de dresscode Summer chic veel voorkomen op bijvoorbeeld bruiloften of verlovingsfeestjes die midden in de zomer vallen.
Wanneer het zomer is, en de temperaturen gaan stijgen, wil je natuurlijk kleding dragen die zowel comfortabel is als kleding wat er leuk uitziet. Bepaalde stoffen zijn soms niet geschikt voor de warme dagen, omdat je dan bijvoorbeeld sneller zweet.

Kledingtips

Dit gaat ook eerder stinken, dus behalve het feit dat het niet hygiënisch is, zit kleding die broeierig zit niet fijn. Denk hierbij aan synthetische stoffen. Ook zie je hierbij sneller zweetplekken in je kleding, wat je natuurlijk niet wilt. Kies voor stoffen die luchtig zijn, zoals linnen of katoen. Dit zijn stoffen die als het ware ‘ademen’.

Kleuren combineren

Dresscode summer chic dames
Dresscode summer chic dames

Je kunt de warmte van je lichaam beter kwijt, waardoor je geen zweetplekken zult zien, en je je fijner zult voelen.Qua kleuren hoef je je niet in te houden. De ene persoon denkt bij de zomer aan lichte tinten, terwijl de ander juist denkt aan felgekleurde kleding. Zolang je de kleuren maar een beetje combineert met elkaar, kun je eigenlijk niets fout doen.

 

Dresscode summer chic dames

Voor vrouwen is er veel keuze bij de Summer chic dresscode. Van lange, zwierige jurken, tot maxi rokken, en lange rokken tot een jumpsuit. Houd je meer van een bescheiden look? Bij de Summer chic dresscode kan dit natuurlijk ook! Een mooie lange rok met een jasje of blouseje staat ook geweldig. Kies voor een zomerse kleur en je bent perfect in stijl!

Je kan op een warme zomerse dag kiezen voor pumps, maar iedereen weet dat dit zeer gaat doen na een lange dag. Je voeten zetten op, en voor je het weet heb je blaren. Kies hier dus voor mooie teenslippers, met een chique uitstraling, of voor mooie sandaaltjes.
Ze krijgen een chique uitstraling door bijvoorbeeld te kiezen voor slippers/sandaaltjes met diamantjes, of juist een effen kleur. Let ook op het materiaal, dat dit niet te goedkoop overkomt.

Dresscode summer chic heren
Dresscode summer chic heren

Dresscode summer chic heren

Mannen kiezen bij de dresscode summer chic meestal voor comfortabele kleding, die een nette uitstraling geeft. Dit is bij een uitnodiging met de dresscode summer chic wel anders. Hier dien je als man zijnde wel netjes in pak te verschijnen. Een nette pantalon, met een mooi overhemd en een jasje bijvoorbeeld. Omdat je er een zomerse uitstraling aan wilt geven, kun je kiezen voor lichte, heldere tinten. Crème, wit of lichtblauw bijvoorbeeld.

Kledingadvies

Het staat ‘fris’ en tegelijkertijd netjes en verzorgd. Mannen dienen ongeacht de temperatuur, wel voor nette schoenen te kiezen. Wel kun je hierbij natuurlijk letten op het materiaal van je schoenen. Er zijn ook nette schoenen te koop die gemaakt zijn van ventilerende stoffen, zodat je voeten niet afgekneld worden door de warmte.

Accessoires

Als je denkt aan accessoires voor de dresscode summer chic, denk je al snel aan zonnebrillen, en andere accessoires. Dit kunnen sjaaltjes zijn, of zomerse hoeden. Denk hierbij aan bamboe materiaal, afgewerkt met een mooi lint, of sjaaltjes van zomerse stoffen; linnen of katoen.