Je krijgt een uitnodiging opgestuurd voor een bruiloft, en daarop staat dat je verwacht word in een smart casual bruiloft dresscode. Wat trek je dan precies aan, en wat mag absoluut niet? Lees direct verder voor een aantal tips en trucs om een geslaagde outfit te vinden!
Smart casual is letterlijk vertaald; comfortabel en netjes. (het verschil met een casual look is dat je meer je eigen keuze maken maken in je kledingkeuze. Dus ook meer vrijetijdskleding mag combineren.) Gepaste kleding voor de smart casual dresscode draag je doorgaans tijdens informele gelegenheden. Dit zijn gelegenheden waarbij je uitgenodigd bent door vrienden, kennissen of collega’s, en het dus niets zakelijks of chics is. Hierbij hoort natuurlijk ook een bruiloft.

Smart Casual Bruiloft Tips

Omdat smart casual voor iedereen een andere betekenis kan hebben, en andere ideeën kan oproepen, is het een lastige dresscode om te geven, maar vooral om te krijgen. ‘Smart’ staat voor netjes, en dit is natuurlijk ook voor iedereen weer een ander begrip.

Dresscode smart business bruiloft
Dresscode smart business bruiloft
 

Kledingadvies

Wanneer je strikte regels hebt met een dresscode bijvoorbeeld black tie, weet je precies waaraan je kleding moet voldoen. Dat is met de smart casual look net even iets anders.

Wat mannen bijvoorbeeld kunnen kiezen bij een smart casual look;

– Een broek (bijvoorbeeld van katoen of linnen)
– Een stropdas, niet verplicht, maar mag dus wel.
– Een overhemd.
– Mooie schoenen, bij voorkeur een bruine of zwarte kleur.
 

Do’s en don’ts

Dresscode smart casual bruiloft

Wat trek je absoluut niet aan als man zijnde?
– Jeans, dit is te casual voor deze gelegenheid.
– Sneakers. Ook sneakers trek je niet aan bij deze gelegenheid. Het staat te casual, en het kan overkomen alsof je niet genoeg de moeite hebt genomen gepaste schoenen te combineren.
– Colbert. Dit mag wel, maar wanneer het weer het toelaat, zou ik deze achterwege laten. Een vlotter jasje kan ook gedragen worden bij de linnen of katoenen broek.
– Een maatpak. Dit is te netjes en chic voor de smart casual dresscode.

– Een nette zwarte jurk, of een andere jurk zonder al teveel opvallende kleuren/teksten/prints. Een spijkerbroek is een absolute no go op een bruiloft. Het staat te simpel, en is te casual voor deze gelegenheid.
– Een kokerrok met een mooie blouse of shirtje erop. Ook hiervoor geldt dat er geen schreeuwende printjes of teksten aanwezig mogen zijn. Dit kan het geheel net iets té maken.
– Schoenen met een hak. Dit hoeven natuurlijke geen torenhoge hakken te zijn, maar een kleine hak is ook erg elegant. Platte schoenen of laarzen kunnen uiteraard ook gecombineerd worden, maar zorg ervoor dat ze er wel subtiel uitzien, zonder al teveel opvallende details.

Accessoires

– Accessoires zoals kettingen, armbanden en oorbellen. Probeer het wel subtiel te houden zonder dat je er overdressed uit komt te zien. De bruid moet als enige het meeste opvallen, en wanneer jij je sieraden te overdreven draagt, zul je zelf degene zijn die het meeste opvalt. Niet de bedoeling dus.
– Een mooie tas kan je outfit compleet maken. Wanneer je rustige kleding draagt, mag je je tas iets meer laten opvallen wanneer je dit zou willen, maar kom niet overdressed aan op de bruiloft!

Dresscodes smart casual bruiloft jurkje

Dresscodes smart casual bruiloft pumps

Last updated: maandag 27 augustus, 2018