Voor degene die op zoek is naar een geschikte outfit voor de dresscode smart business, zit hier goed. Hieronder zul je lezen wat deze dresscode inhoudt, wat je juist wel of niet kunt dragen, en een aantal tips. Business looks zijn er in alle varianten.
Dresscode smart business
Dresscode smart business

Casual classic

De meest formele dresscode binnen de casual dresscodes. Je kunt hierbij denken aan een colbert met een nette broek. Stropdas is uiteraard niet verplicht, maar mag zeker wel gecombineerd worden bij deze dresscode.

Casual smart

Hierbij mag je een jeans combineren met andere nette, zakelijke kleding. Kies hierbij niet voor je versleten spijkerbroek, maar voor een nette variant. Het is en blijft werkkleding.

Casual relaxed

Dit is de meest informele dresscode binnen de casual dresscodes. Het straalt ook vaak een relaxte houding uit.

 

Kledingadvies

Dresscode smart business

Bij alle dresscodes wil je natuurlijk een zakelijke uitstraling geven, maar bij de ene dresscode heb je zelf iets meer in te brengen dan bij de andere dresscode. Ook zijn de strikte regels bij de één uiteenlopender dan bij de ander.
Voor zowel mannen als vrouwen is de smart business dresscode ideaal.
Zakelijk

Je kunt je persoonlijke stijl en smaak verwerken in kleding met een zakelijk tintje. Zo voel je jezelf vaak iets prettiger in je werkkleding, dan wanneer je strak in pak moet verschijnen, en je eigen smaak zie je er goed in terug. Ondanks dat je je eigen smaak mag verwerken in je kleding, moet je natuurlijk wel met wat verschillende punten rekening houden.

Tips

De smart business dresscode heeft geen enorm strenge regels, maar de volgende punten moet je wel goed in acht nemen;

– Draag geen kleding die teveel blote huid weergeeft. Denk hierbij aan een beschaafd decolleté in plaats van een truitje waarbij je alles ziet zitten. Ook te lage broeken zijn echt uitgesloten. Het staat onverzorgd en niet professioneel. Je wilt zakelijkheid en professionaliteit uitstralen.

– Een onverzorgde uitstraling geeft geen representatieve uitstraling. Draag je haar netjes, het liefst opgestoken, of uit je gezicht. En zorg uiteraard voor een frisse en verzorgde uitstraling.

– Te strakke, of te korte kleding zijn niet mooi, maar te wijde en te grote kleding ook niet. Zorg dus voor kleding die perfect aansluit op je lichaam.
Er zijn een aantal basis kledingstukken waarmee je je kleding goed kan combineren, en vooral variëren. Hieronder zul je een aantal kledingstukken zien waarmee je een goede smart business looks creëert.

– Overhemden
– Pantalons
– Jurkjes
– Kokerrokken
– Tops
– Tuniekjes
– Colbertjes
– Vesten (voor zowel mannen als vrouwen)

Kledingvoorschriften

Wanneer je je kleding uitkiest en rekening houdt met de smart business look, kun je beter geen drukke printjes, en schreeuwende teksten op je kleding hebben. Ook verschillende printen door elkaar kun je beter laten. Wanneer je bijvoorbeeld een gestreept shirtje aanhebt, kun je beter geen broek of rok aantrekken met een printje. Het is heel moeilijk dit goed te combineren. Ook leidt het af, en staat toch minder zakelijk dan dat je effen kleding aantrekt.

Dresscode smart business kokerrok

Dresscodes smart business outfit

Dresscode smart business pantalon

Last updated: maandag 27 augustus, 2018