De kleur rood staat voor vele verschillende dingen, bijvoorbeeld voor vrolijkheid en romantiek. Wanneer je dus een gelegenheid hebt waarvoor je een rode dresscode hebt gekregen kun je vele kanten uit met je kleding.
Wanneer je een gelegenheid hebt waarvoor je in deze kleur gekleed dient te komen, kijk je allereerst naar de locatie, het weer en de mensen van wie je de uitnodiging hebt ontvangen. Zo kun je voor jezelf al een aantal punten inventariseren, zodat je doelgerichter een goeie outfit kunt kiezen.

Kledingadvies

De kleur kan zowel speelse uitstraling, als een chique uitstraling geven aan je geheel. De kleur is dus heel divers. Wanneer je het combineert met lichte tinten, maak je je outfit wat vlotter en speelser, terwijl je met zwart eerder een nette combinatie creëert. Een rood jurkje, met een zwart colbertje staat bijvoorbeeld erg netjes op een receptie of bruiloft.

 
Dresscode rood
Dresscode rood

Kleurtinten

Er zijn ook erg veel verschillende rode tinten. Van lichtrood tot bordeauxrood, en van felrood tot een tintje aubergine. Zoals je dus leest, je kunt alle kanten op!
Dresscode rood dames en heren

Als iemand je deze kledingvoorschriften heeft gegeven, hoeft dit natuurlijk niet te betekenen dat je je geheel in het rood hoeft te steken. Rode accenten zijn vaak ook goed, want het zijn geen officiële voorschriften.

Je kunt dus in die zin niet iets fout doen zoals bij andere dresscodes. Andere dresscodes hebben echt duidelijke eisen waaraan je toch echt wel moet voldoen wil je niet undressed op een gelegenheid verschijnen.

Tips

Deze dresscode wordt vaak gebruikt bij informele feesten, en thema party’s zoals bij een concert van een bepaalde artiest. Zo zag je bij de Symfonica in Rosso concertenreeks van bijvoorbeeld Marco Borsato en Lionel Richie dat veel mensen totaal in het rood gekleed waren, maar ook vele mensen een accent hebben gebruikt om zo toch te voldoen aan de rode eisen. Een rode bloem in je haar, of een rode riem, schoenen of een jasje, wees creatief!

Details

Voor vrouwen is het redelijk makkelijk een mooie rode outfit samen te stellen voor de dresscode rood. Een rode jurk staat altijd erg mooi, of een rode broek gecombineerd met een bloesje. Dit laatst genoemde kun je prima in een andere kleur dragen, als het merendeel van je kleding maar voldoet aan de dresscode.

Accessoires

Voor de vrouw is het overduidelijk makkelijker de dresscode rood op te volgen dan voor de man. Dit komt ook mede omdat de vrouw veel meer kan inspelen op rode accessoires, en de man het vaak toch moet doen met de kleding zelf. Wat je als man wel kunt doen, wanneer je niet geheel in het rood wilt verschijnen, werken met details in je kleding.

Een rode riem, met rode schoenen en een roodkleurig horloge kunnen al genoeg zijn. Zo laat je zien dat je de dresscode rood hebt begrepen, en hieraan ook gehoor hebt gegeven. Je wilt absoluut niet overdressed, maar al helemaal niet underdressed op een feestje aankomen!

Dresscodes rood tuniekje

Dresscode rood clutch

Last updated: maandag 27 augustus, 2018