Met de verschillende fashion weeks en premières ligt er altijd een rode loper. Maar wat wordt er nou gedragen bij een gelegenheid met als dresscode rode loper? Het wordt vergeleken met de black tie. In de meeste gevallen word je verwacht met black tie kledingvoorschriften.
Dresscode rode loper mannen

dresscode rode loper heren
dresscode rode loper heren

Als man zijnde is het niet erg moeilijk. Omdat je je moet houden aan de kledingvoorschriften van de dresscode black tie, heb je vaak al iets wat je aan kunt trekken in je kast hangen.

 

Kledingadvies

Zo niet, kun je dit ook altijd huren. Bij de dresscode rode loper dragen mannen een smoking. Dit is een twee- of driedelig gekleurd of zwart kostuum. Dit is met glanzende revers en een geplisseerd hemd. Wat belangrijk is, is dat de sokken die je draagt de zelfde kleur moeten zijn als het hemd, of als het jasje dat je draagt.

Tips

Het is leuk om de smoking af te werken met een zwarte vlinderdas en een witte pochet. Dit is een wit gevouwen doekje die men in het borstzakje stopt. Maak je outfit af met mooie zwarte lakschoenen of andere nette schoenen die perfect bij je smoking staan en je bent helemaal klaar voor deze gelegenheid.
Dresscode roder loper vrouwen

dresscode rode loper dames
dresscode rode loper dames

Vrouwen dragen bij de dresscode rode loper een lange of een korte avond jurk. Je kunt eventueel een cocktail jurk dragen, maar het is dan wel de bedoeling dat deze netjes is.

Als je niet zeker weet of het jurkje gewaardeerd wordt, vraag het dan even na aan degene die de gelegenheid organiseert. Leuk om te weten, is dat als er een diner plaatsvindt voor je de rode loper op gaat, je een lange jurk moet dragen. Het is belangrijk dat je geen diepe decolleté hebt.

Jurk

Zorg er dus voor dat je dit bescheiden houdt. Het is natuurlijk de bedoeling dat je er elegant uit ziet en niet uitnodigend. Je mag er zelf voor kiezen of je lange handschoenen bij je jurk draagt. Maak je outfit af met mooie hoge hakken, het liefst vanaf 8 cm. Ben je niet gewend om op hoge hakken te lopen, oefen dan toch eventjes thuis voor je zo met je snuit op de rode loper ligt. En dat is natuurlijk zonde!

Kapsel en make-up

Zorg er ook voor dat je nagels netjes verzorgd zijn en je haar goed zit. Houd de make-up naturel en je bent klaar voor deze gezellige avond!

Accessoires

Bij dit feest horen natuurlijk ook accessoires. Het is altijd handig om een klein avondtasje te dragen. Juwelen worden ook altijd gewaardeerd. Als je kiest voor een armbandje en een paar oorbellen zorg dan dat deze bij elkaar passen. Je bent vrij om te kiezen wat voor een sieraden je draagt. Het moet alleen niet té zijn.

Dresscodes rode loper lange jurk

Dresscodes rode loper pumps

Dresscodes rode loper armband

Last updated: maandag 27 augustus, 2018