Het komt wel eens voor dat als je bij een bedrijf werkt er een receptie wordt gehouden. Dit is dan vaak ter eren van iets of iemand, of het wordt gehouden om mensen van verschillende afdelingen binnen de organisatie kennis met elkaar te laten maken. Je kunt het vergelijken met een bedrijfsfeestje, maar het heeft meer een semi formeel karakter.
Die zie je vaak terug in de dresscode receptie en de sfeer die er hangt. Als je wordt uitgenodigd gaat dit vaak formeel. Dus per brief of per E-mail. In die uitnodiging staat dan de dresscode. Maar hoe kleed je je nou naar zon gelegenheid?

Dresscode receptie mannen

Bij de dresscode receptie voor mannen is de kleding vaak draagbaar en het zit comfortabel. Het is leuk als deze kleding voor de mannen is afgemaakt met een chique detail. Denk hier bijvoorbeeld aan een jeans met een mooi colbert of net vest en een paar nette schoenen. Dit wordt ook een beetje vergeleken met de dresscode “casual chic”.

Accessoires

Dresscode receptie
Dresscode receptie

Wat ook kenmerkend is voor mannen bij de dresscode receptie is een aantal accessoires. Horloges doen het altijd goed! Wat ook belangrijk is, is dat je als man er goed verzorgd uitziet. Zorg er dus voor dat je voor een receptie even bij de kapper bent geweest om je coupe bij te laten werken.

 

Kledingadvies

Heb je een snor en baard knip die dan ook even mooi bij. Mocht je niet zo’n goede baardgroei hebben kun je uiteindelijk het beste gaan voor een gladgeschoren look. Met een verzorgde uitstraling laat je toch een goede indruk achter.
Dresscode receptie vrouwen

Bij een receptie heb je niet echt een duidelijke en gebruikelijke lijst met wat wel en niet kan. Echter gaat het hier wel om een werk bijeenkomst. Het is dus verstandig om niet in je meest sexy jurkje te verschijnen. Het blijft natuurlijk een formele gelegenheid en met een dresscode receptie kun je je dus ook beter degelijk kleden.

Kledingadvies

Het meest geschikte en de veiligste optie is bijvoorbeeld een mooie elegante jurk gecombineerd met een net vestje of een mooie blazer. Dit wordt ook wel de “smart casual dresscode” genoemd. Je kunt zelf kiezen of je het vestje dezelfde kleur doet als je jurk, of juist verschillende kleurcontrasten creëert. Het materiaal is het belangrijkste, dus trek een jurk en vestje aan met een mooie stof.

Om je outfit compleet te maken kun je gaan voor een mooie accessoire, een stijlvol tasje of een opvallende lipstick. Probeer het zo te doen dat de aandacht naar één eyecatcher gaat. Een panty bij je outfit is overigens ook erg netjes.

Wat te vermijden?

Je kunt niet erg grote fouten maken als je een gelegenheid hebt met als dresscode receptie. Wat je eigenlijk echt moet vermijden zijn sexy jurkjes. Dus geen diepe decolleté of een mini jurkje of mini rokje. Kleed je dus niet te bloot. Wat ook niet goed is, is dat je je te stijfjes kleedt. Kies dus niet voor alleen maar zwart maar zorg ervoor dat er iets is wat goed opvalt bij je outfit. Dan ben je er helemaal klaar voor!

Dresscodes receptie jurkje

Dresscodes receptie blazer

Last updated: maandag 27 augustus, 2018