Wat wordt er nou precies met de dresscode promotie? En wat moet je als man en vrouw dragen? Eerst even kort wat promotie nou eigenlijk inhoudt. Promotie is het onder de aandacht brengen van een bestaand of nieuw product. Het heeft vaak als doel de omzet positief beïnvloeden. Tijdens een promotieceremonie wordt er representatieve kleding gedragen. Ook kun je een betere functie op je werk krijgen.
Voor vrienden en familie wordt het als feestelijk, maar formeel gezien. Het is dus belangrijk dat je netjes op de gelegenheid verschijnt. Als er op een uitnodiging de dresscode promotie vermeldt staat, moet je dus netjes gekleed zijn en er verzorgd uitzien. Voor de promovendus geldt de regel dat er een rokkostuum gedragen moet worden. Een rokkostuum bestaat uit een zwarte broek met een witte bies, een jasje met zijden revers waarvan de achterkant iets langer is dan de voorkant.

Tips

Het jasje moet ook van dezelfde stof zijn als de broek. Het overhemd dat je draagt moet wit en stijf zijn en een openstaande boord heeft met omgeslagen punten. Je kunt hierbij het beste voor een witte vlinderdas kiezen. Om het af te maken is het mooi om gladde, nette schoenen te dragen. Het liefst draag je schoenen waar geen veters in zitten.

Dresscode promotie heren
Dresscode promotie heren
 

Dresscode promotie mannen

Als man zijnde kan het nog best makkelijk zijn om je kleding te kiezen als je deze gelegenheid hebt. Zorg ervoor dat je een nette broek draagt met een mooi overhemd. Je kunt ook kiezen voor een net polo boven een katoenen broek.
Kledingadvies

Een jasje maakt het altijd wat netter en representatiever. Het is belangrijk om te weten dat je in ieder geval nooit een spijkerbroek of korte broek mag dragen. Open schoenen zijn ook niet toegestaan. Dus zorg er voor dat je nette schoenen draagt. Zo weet je zeker dat wat je draagt, gewaardeerd wordt.

dresscode promotie dames
dresscode promotie dames

Dresscode promotie vrouwen

Als je als vrouw een uitnodiging krijgt voor een gelegenheid met als dresscode promotie, is het belangrijk dat je netjes en verzorgd voor de dag komt. Het is de bedoeling dat de kleding representatief en netjes is. Bij representatief en netjes kun je denken aan bijvoorbeeld de dresscode business casual. Het is redelijk formeel, maar zeker netjes en representatief.

Kledingvoorschriften

Kenmerkend voor de dresscode promotie is dat je als vrouw een lange rok of jurk kunt dragen. Als je voor de lange rok gaat, kies dan een rok die tot over de knie komt en combineer dit met een nette blouse en een mooi colbertje. Als je voor een jurk gaat is het belangrijk dat deze jurk ook tot over de knie komt.

Zorg ervoor dat je in de jurk of bij de blouse geen diepe decolleté hebt. Dit staat namelijk niet erg netjes. Draag bij je outfit mooie hakken die goed bij de kleur van je jurk passen of die passen bij de blouse die je draagt boven de rok.

Accessoires

Als promovendus draag je eigenlijk geen sieraden. Als je als vriend of familie bij een gelegenheid bent met als dresscode promotie mag je wel sieraden dragen, als ze maar netjes en subtiel zijn. Kies bijvoorbeeld als vrouw zijnde voor een leuk armbandje, klein tasje met bijpassende oorbellen.

Dresscodes promotie rok,blouse,hakken

Dresscodes promotie rok en schoenen

Last updated: maandag 27 augustus, 2018