De dresscode pink tie wordt het meest vermeld op een uitnodiging van een bruiloft. Dit is vaak zo, omdat het er erg leuk uitziet als iedereen iets aanheeft met de zelfde kleur. Je hebt zelf de keuze wat je aan trekt. Het is alleen belangrijk dat je één element in je outfit de kleur geeft die gewenst wordt. Het is vanzelfsprekend dat je iets verwerkt in je kleding dat roze van kleur is.
Als je gaat trouwen en je wilt dat de gasten komen in het roze, zorg er dan wel voor dat je dit de gasten ruim op tijd laat weten. Zo hebben de gasten nog alle tijd om een outfit te bedenken die ze aan kunnen trekken naar een feest.

Dresscode pink tie mannen

Ook de mannen zijn vrij in wat ze aan trekken. Je blijft natuurlijk een gast op een bruiloft dus het is wel belangrijk dat je iets aantrekt wat netjes is. Ook wordt het gewaardeerd als er aan je kleding te zien is of je er moeite voor hebt gedaan.

Als je je als man zijnde aan de dresscode pink tie met houden, ben je dus niet verplicht om helemaal in het roze te gaan. Voor een bruiloft is het mooi om in een smoking te komen. Kort gezegd is een smoking een twee- of driedelig kostuum.

 

Dresscode pink tie vrouwen

Voor de vrouw is het ook gebruikelijk om er verzorgd en netjes uit te zien op een bruiloft. Met een dresscode pink tie kun je als vrouw ook best veel. Draag bijvoorbeeld een mooi roze jurkje en houd de rest van je outfit in een andere kleur die er mooi bij past. Je kunt ook een mantelpakje aantrekken. Het belangrijkste bij de dresscode pink tie blijft dat je zelf erg vrij bent om te kiezen wat je aantrekt.
Kledingadvies

Dresscode pink tie
Dresscode pink tie

In de meeste landen is een smoking een zwarte pantalon met aan de zijkant een fluwelen streep, een wit smoking shirt en erover heen een mooi zwart colbert. Zorg dat de sokken die je draagt dezelfde kleur zijn als je smoking shirt.

Omdat het natuurlijk een feest is met als dresscode pink tie, is het leuk om bij deze smoking een roze stropdas of een roze vlinderdas te dragen. Maak je outfit af met mooie zwarte lak schoenen.

Kleuren

Denk hier dus niet te lang en te moeilijk over na, want dat is de moeite niet waard. Je kunt kiezen om een roze jurkje of mantelpakje aan te trekken, maar je kunt er ook voor kiezen een andere kleur te dragen en het af te maken met roze accessoires en misschien wel een lichtroze lippenstift.

Accessoires

Voor de mannen zijn er niet veel accessoires die je kunt dragen bij de dresscode pink tie. Je kunt altijd een mooi horloge dragen bij je outfit. Het kan leuk zijn om deze in het roze te dragen, maar we gaan er maar even vanuit dat de gemiddelde man geen roze horloge heeft liggen. Als je als vrouw een feest hebt met als dresscode pink tie, kun je je outfit erg leuk aankleden met roze accessoires.

Tips

Denk aan een subtiel roze tasje, mooie roze hakken of draag oorbellen en een armbandje in een mooie roze kleur. Kijk wel uit dat je het niet té roze maakt! Als je al een roze jurkje of mantelpakje aan hebt is het verstandig om verder geen roze accessoires erbij te dragen.

Dresscodes pink tie jurkje

Dresscodes pink tie longsleeve

Dresscodes pink tie schoenen