Wist u dat de dresscode pastel chique officieel niet eens bestaat? Het kan voorkomen dat het op een uitnodiging staat. Meestal staat het op de uitnodiging van een bruiloft. Vaak kiezen de bruid en bruidegom voor een dresscode met een bepaalde kleur, zodat de gasten allemaal een element in hun kleding hebben zitten met dezelfde kleur. Denk bijvoorbeeld aan de dresscode pink tie, maar ook aan de kleur pastel.
Deze kleuren worden vaak gevraagd op een uitnodiging, omdat dit mooie rustige kleuren zijn. Het is belangrijk dat je je aan een bepaalde voorschriften houdt die vaak worden verwacht op een bruiloft. met een tintje pastel in je kleding verwerkt. Het beste kunnen heren kiezen voor een smoking.

Dresscode pastel chique mannen

Als man zijnde kun je je goed kleden voor deze gelegenheid. Als er pastel chique op een uitnodiging staat van een bruiloft is het belangrijk dat je er verzorgd en netjes bijloopt en je laat zien dat je aandacht hebt besteedt aan je kleding.

Dresscode pastel chique heren
Dresscode pastel chique heren

Smoking

Omdat het goed te vergelijken is met de dresscode smoking kun je hier veel ideeën vandaan halen. Een smoking wil zeggen dat je als man een mooie pantalon draagt, die aan de achterkant net tot aan de hak van de schoen valt en waarbij aan de voorkant een kleine knik zit. Draag hier mooie, nette en het liefst zwarte lakschoenen onder.

 

Kledingadvies

Kies voor een wit smoking overhemd en een zwart colbert. voeg tot slot een pastel kleur toe. Het mooiste en het makkelijkste is dan om een pastelkleurige vlinderdas of stropdas te dragen. Zorg dat je je baard en snor netjes getrimd hebt, en je aandacht hebt besteedt aan je haar. Zo ben je er zeker van dat je verzorgd en netjes aankomt op de gelegenheid.
dresscode pastel chique dames
dresscode pastel chique dames

Dresscode pastel chique vrouwen

Bij de dresscode pastel chique is het voor vrouwen weer net iets makkelijker om kleding te kiezen dan voor mannen. Vrouwen kunnen gaan voor een mooie nette broek met daar boven een nette blouse en een colbertje. Ook een rok net tot aan de knie met een blouse en een mooi, net jasje wordt gewaardeerd.

Uiteraard mag je ook een jurk dragen! Als je voor een lange jurk gaat, zorg er dan voor dat de jurk net niet tot aan de grond komt. Soms wordt er ook op de uitnodiging vermeldt, dat cocktailjurkjes niet mogen.

Tips

Wil je graag een cocktail jurkje aan, en staat er verder niets op de uitnodiging vermeldt kun je dus het beste even aan de bruid of bruidegom vragen of het toegestaan is om een cocktail jurkje te dragen. Met de dresscode pastel chique is het dus ook logisch als je iets in je outfit verwerkt met deze kleur. Je kunt er voor kiezen om een jurk in pastelkleur te dragen.

Accessoires

Je kunt natuurlijk ook de keuze maken om een rustige kleur te dragen zonder pasteltinten en daar accessoires bij te dragen in een pastelkleur. Denk bijvoorbeeld aan een subtiel tasje en een mooi armbandje met bijpassende oorbellen. Het enige belangrijke is dat het niet te bedoeling is dat werkelijk alles in pastelkleuren is.

Kleuren

Als er op een uitnodiging van een bruiloft de dresscode pastel chique vermeldt staat wordt er verwacht dat je je aan deze kleur houdt. Kleuren die hieronder vallen zijn bijvoorbeeld: zachtroze, zacht blauw, beige en zachtgroen

Dresscodes pastel chique jurkje

Dresscodes pastel chique lange jurk

Dresscodes pastel chique armbandje

Last updated: maandag 27 augustus, 2018