De dresscode netjes. Zoals je waarschijnlijk al denkt, is het een breed begrip. Want wat is het precies? Wat jij netjes vindt, kan een ander weer casual of chique vinden. Iedereen interpreteert het begrip op een andere manier.
Een ander begrip voor deze kledingvoorschrift is “Smart Casual”. Dit is letterlijk vertaald keurige vrijetijdskleding. Maar dit moet je niet zien als vrijetijdskleding. Vrijetijdskleding draag je eerder als de dresscode “Tenue de Ville” is.

Dresscode netjes heren
Heren

Bij de dresscode netjes doe je nette kleding aan, wat ook lekker zit. Wat het leuke is aan de dresscode netjes is dat je je eigen identiteit en creativiteit er in kwijt kunt. Het is netjes, maar niet super formeel.

Je kunt dus een vleugje fashion aan toevoegen wat jij mooi vindt, omdat het geen hele strikte kledingvoorschrift is. Denk aan drie standpunten, namelijk: passend, elegant en modieus. Met een aantal tips weet je zeker dat je goed voor de dag komt!

 

Dresscode netjes mannen

Smart casual staat dus voor netjes en comfortabel. Met de dresscode netjes kun je als man veel kanten op. Het hoeft niet ontzettend formeel te zijn en je hoeft je ook niet in een strak pak te hijsen.

Denk bijvoorbeeld aan een mooie katoenen broek. Doe hier een mooie blouse op met een stropdas. Een colbert hoeft niet, dit mag wel. Als het bijvoorbeeld erg mooi weer is, is het heel fijn dat het niet verplicht is. Wat echter niet kan, is een jeans of bijvoorbeeld sportschoenen zoals tennisschoenen.
Mooie bruine of zwarte schoenen gaan prima samen met een katoenen broek. Zorg dat je er verder verzorgd uitziet en je bent helemaal klaar voor een gelegenheid met als dresscode netjes.

Dresscode netjes vrouwen

Het is voor vrouwen ook niet heel ingewikkeld. Draag gerust een mooi jurkje, mantelpakje of broekpak. Leuk is het als het aan de laatste trend voldoet van het seizoen waar je in zit. Het mag erg gevarieerd zijn. Vermijdt alleen wel drukke printjes en zorg dat je niet helemaal in het zwart gaat.

Dresscode netjes dames
Dames

Voor vrouwen geldt ook dat het er elegant maar ook comfortabel uitziet. Vermijdt net zoals de mannen de spijkerbroek en sportschoenen. Platte schoenen of schoenen met een lage hak zijn toegestaan, maar het liefst toch wel een iets hogere hak.

Accessoires

Als je voldoet aan de voorschriften qua kleding, kun je het leuk afmaken met een aantal accessoires. Denk hier bijvoorbeeld bij de mannen aan een mooie casual horloge. Voor de vrouwen is een mooie tas acceptabel en bijvoorbeeld een mooi simpel kettinkje of mooie oorbellen.

Tips

Om het je nog iets gemakkelijker te maken, zijn hier nog een aantal tips.

– Draag linnen, katoen of zijde. Dit zijn mooie, natuurlijke materialen. Combineren mag.
– Draag niet alleen zwart, maar ook wat mooie kleuren.
– Doe een eyecatcher in je outfit.
– Je kunt werken in lagen. Dus bijvoorbeeld een mooi jurkje met een jasje er op.

Dresscodes netjes blouse

Dresscodes netjes jurk

Dresscodes netjes pumps

Last updated: maandag 27 augustus, 2018