Als je denkt aan de dresscode musical, kun je aan twee verschillende dingen denken. Namelijk: “Wat trek ik aan?” of: “Wat trek ik aan naar een gelegenheid waarvan dit de dresscode is.” Het is een voorstelling waarin muziek, dans, liedjes en dialogen gecombineerd wordt.
dresscode musical
Dresscode musical

Er worden verschillende emoties vrijgegeven en er doen zich verschillende situaties voor. Het wordt een geheel door woorden, muziek, bewegingen en een decor. Als je naar een musical gaat die bijvoorbeeld over de oorlog gaat of over bepaalde ziektes, is het vanzelfsprekend dat je er niet in felle kleuren naartoe gaat.

 

Kledingadvies

Er worden gevoelige scènes gespeeld en het gaat dan over serieuze zaken. Als je dan vrolijk gekleed binnenkomt, is de kans groot dat je niet serieus genomen wordt.

Daarnaast kun je bij deze kledingvoorschriften ook denken aan een vrijgezellenfeest, een schoolfeest of misschien wel een huisfeest in een studentenhuis. Dan is het leuk om hier wat ideeën op te doen van wat je eventueel zou kunnen dragen.
Dresscode musical heren
Dresscode musical heren

Dresscode musical mannen

Misschien staat op de uitnodiging van de gelegenheid deze dresscode zonder een naam van de voorstelling. Dan kun je als man zijnde zelf kiezen als wat voor een personage je wilt kleden. Hieronder kun je een kledingadvies zien voor ‘Grease’.

Het is leuk als je je dan kleedt als Danny, oftewel John Travolta. Doe bijvoorbeeld een zwarte spijkerbroek aan met daaronder stoere sneakers. Hierop kun je een wit T-shirt dragen. Wat niet te missen is, is natuurlijk het leren jasje! Houd het stoer en strak en je bent al een heel eind.

Wat erg leuk is, is om je haar ook zo te doen als John Travolta dat had in Grease. Als je lang haar hebt, kun je zelf een grote vette kuif maken. Heb je wat minder lang haar, kun je uiteraard altijd voor een pruik gaan.

Dresscode musical vrouwen

Omdat we het bij de dresscode musical voor mannen over Grease hebben gehad, wil ik het graag bij de dresscode musical voor vrouwen ook over Grease hebben. Hoe het voorbeeld voor de mannen Danny is, gebruik ik voor de vrouwen als voorbeeld Sandy, oftewel Olivia Newton-John. Om als Sandy verkleed te gaan, kun je kiezen uit de nette Sandy of de stoere Sandy. Bij de nette Sandy kun je kiezen voor een mooie degelijke jurk.

Bij de stoere Sandy moet je denken aan een strakke leren broek, een zwart shirtje, een leren jasje en mooie stoere hakken. Wat kenmerkend is bij de dresscode musical als we het over Sandy hebben, zijn haar haren. Ze heeft een mooie getoupeerde bos met krullen. Het is dus leuk als je dit met jouw haar ook doet! Je kunt altijd rode lippenstift opdoen, en je ogen mooi opmaken. Je kunt hier het beste smokey eyes kiezen.

Accessoires

De accessoires hoeven niet moeilijk te zijn. Denk bij Danny uit de musical Grease aan bijvoorbeeld een sigaret achter zijn oor. Hij heeft dat in de musical ook en dat staat natuurlijk erg stoer. Als vrouw zijnde kun je altijd stoere sieraden gebruiken in je outfit. Denk bijvoorbeeld aan grote oorringen met steentjes erin.

Dresscodes musical leren broek

Dresscodes musical leren jasje

Dresscodes musical hakken

Last updated: maandag 27 augustus, 2018