Bij de dresscode morning dress is het goed nadenken wat je aantrekt. Het is een traditioneel kostuum voor formele evenementen en huwelijken die overdag plaatsvinden. Dit is in de aanwezigheid van Hare Majesteit de Koningin. Het wordt eigenlijk bijna niet in Nederland gebruikt. Je komt het vaak tegen in Engeland. Bij vrouwen wordt het een morning dress wordt genoemd en bij de mannen een morning coat.
Dresscode morning dress mannen

Als op de uitnodiging de dresscode morning dress staat, hoef je als man natuurlijk niet in een jurk te komen.

Voor de mannen heet het dan geen dress, maar een coat. Dat wil zeggen: een jasje die aan de voorkant kort is en aan de achterkant lang tot ongeveer aan de knieholte. Onder je morning coat draag je een vest. De traditionele kleur daarvoor is grijs, maar tegenwoordig mag je ook meerdere kleuren dragen.

Kledingadvies

 

Het mag ook een zijden vest met patronen zijn. Als je er maar voor zorgt dat het rustig oogt. Het vest onder de morning coat kan één of twee knopen per rij hebben. Als er maar 1 knoop per rij zit, moet je deze knopen dicht dragen. De onderste knoop moet altijd open zijn. Als je twee knopen per rij hebt, moeten deze allemaal gesloten zijn. Een pantalon die je draagt moet zwart of grijs zijn, en het liefst met verticale streepjes.

Dresscode morning dress vrouwen

dresscode morning dress
dresscode morning dress

Voor de vrouwen is de dresscode morning dress eigenlijk wel eenvoudig. Draag als vrouw een nette, simpele jurk in een mooie lichte kleur en je bent al een heel eind. Het mooiste is om een pastelkleur te kiezen.
Je mag er zelf voor kiezen of je voor een lange of korte jurk gaat. Kijk wel uit, een lange jurk mag de grond niet raken maar moet er net een centimeter boven hangen. Bij de korte jurk moet je er wel voor zorgen dat het niet té kort is. Zorg ervoor dat het netjes blijft en kies dus niet voor een hele diepe decolleté. Hier over heen mag je een jasje dragen. Dit hoeft niet. Als het warm is, is het natuurlijk veel lekkerder zonder jasje.

Accessoires

Bij je jurk draag je mooie hoge hakken. Kies ook hier voor een kleur die bijvoorbeeld terug komt in de jurk. Het is ook mooi en handig om een mooie clutch te dragen. Hier kun je dan je persoonlijke spullen in doen, zodat je deze niet kwijtraakt en er ook niet telkens mee in je handen loopt. Het enige wat vereist is, is dat je een mooie hoed of een haarstuk draagt.

Sieraden

Zoals al eerder vernoemd mag je accessoires dragen. Zorg ervoor dat het niet teveel opvalt. Een hoed of een haarstuk is verplicht dus je kunt bijvoorbeeld zorgen dat dat hetgeen is dat eruit springt in je outfit. Een clutch is ook altijd handig en mag ook worden gedragen. Kies als je voor sieraden gaat wel voor subtiele sieraden, dus geen hele grote oorbellen en opvallende kettingen, armbanden en ringen.

Dresscodes morning dress korte jurk

Dresscodes morning dress kort jasje

Last updated: maandag 27 augustus, 2018