Bij een huwelijk hoort natuurlijk een dresscode. Deze dresscode wordt eigenlijk gewoon de dresscode Marokkaanse bruiloft genoemd. Het is heel anders dan bij een Nederlands huwelijk.
Natuurlijk vraagt elke bruiloft veel planning en organisatie maar hierbij is wat meer planning en organisatie nodig. Deze bruiloften duren namelijk twee dagen. Terwijl Marokkaanse bruidsparen ervoor al voor de wet getrouwd zijn in Nederland, wonen ze nog niet samen in hetzelfde huis.

Twee delen

Het burgerlijke huwelijk wordt dan ongeveer zes maanden ervoor gesloten, zodat ze nog alle tijd hebben om alles tot in de puntjes voor te bereiden. Het bestaat uit twee delen.
Zo heb je dag 1: De henna dag en dag 2: de trouwdag. Bij de eerste dag zijn de families van de bruid en bruidegom gescheiden. Bij deze dag zijn ook geen vrienden en kennissen aanwezig. Vooral op de tweede dag kun je deze kledingadviezen gebruiken. Hier zijn dan uiteraard wel vrienden en kennissen bij.

Dresscode Marokkaanse bruiloft heren
Heren
 

Dresscode Marokkaanse bruiloft mannen

Als je als man wordt uitgenodigd wil je je graag kleden naar een juiste voorschriften. Het is soms lastig wat dat precies inhoudt, vooral als je niet helemaal thuis bent in een bruiloft met een andere cultuur. Diegene die gaan trouwen snappen dat het lastig kan zijn om soms op korte termijn alles voor elkaar te krijgen.
Kledingadvies

Ze zullen niet boos worden als jij in een pak gaat die je ook naar een andere bruiloft aan zou doen. Vraag aan de bruid en bruidegom wat zij van je verwachten en pas daarop je kleding aan. Probeer vooral jezelf te blijven. Een mooi overhemd en een nette broek zijn vaak wel voldoende.

Zorg dat je niet te strak in pak gaat, anders lijk je misschien familie van de bruid/bruidegom terwijl je dit wellicht niet bent. Doe nette schoenen aan en je bent klaar voor een gezellige dag. Je kunt natuurlijk wel in een djellaba gaan, maar vaak wordt dit niet van je verwacht.

Dresscode Marokkaanse bruiloft vrouwen

Dresscode Marokkaanse bruiloft dames
Dames

Ook voor vrouwen van Nederlandse afkomst is het soms lastig om te bedenken wat je moet dragen. Een Marokkaanse bruiloft is natuurlijk heel iets anders dan een Nederlands huwelijk.

Een lange jurk doet het in ieder geval altijd goed en wat je vaak ziet op een bruiloft zijn veel kleuren, glitters, versieringen en goudtinten.

Jurken

Een typische jurk is een takchita. Als de bruid en bruidegom graag willen dat je dat aantrekt, kun je daar natuurlijk altijd naar kijken. Dit zijn hele mooie, lange jurken en worden ook vaak gewaden genoemd. Deze jurken zijn helaas wel erg prijzig dus je zult er wat voor over moeten hebben.

Is het niet verplicht om deze te dragen, zorg dan dat je er verzorgd en netjes bij loopt, geen diepe décolleté hebt en je je fijn voelt in wat je draagt. Dan komt het allemaal vanzelf goed als je een bruiloft hebt met als dresscode Marokkaanse bruiloft!

Dresscodes marokkaanse bruiloft jurk

Dresscodes marokkaanse bruiloft

Dresscodes marokkaanse bruiloft zwarte jurk

Last updated: maandag 27 augustus, 2018