De dresscode maffia kun je gebruiken bij een gala, schoolfeest, vrijgezellenfeest of een andere gelegenheid. Wat houdt dit nu precies in? Als je aan de maffia denkt, denk je vaak aan criminelen. Het is de benaming van een geheime criminele organisatie die weer georganiseerd zijn in verschillende afdelingen.
Om aan deze term te voldoen moet je aan vier verschillende segmenten denken. Namelijk: criminele, politieke, economische en culturele segmenten. Als je daar over beschikt ben je lid van een dergelijke organisatie. Een individu dat hiertoe behoort wordt ook wel een maffioso genoemd. Heb je een dergelijke gelegenheid? ga je er heen als een maffioso. (Natuurlijk alleen zo gekleed..)

Dresscode maffia mannen

Als je kijkt naar wat een maffioso draagt, kom je vaak uit op een bepaalde soort stijl. Vaak ziet deze stijl er erg netjes uit. Het is erg gaaf als je in een net pak naar een gelegenheid gaat met als dresscode maffia.

Kledingadvies

 
Dresscode maffia
Dresscode maffia

Wat je bijvoorbeeld kunt dragen is een mooie nette broek in een donkere kleur. Daar boven draag je dan een mooi overhemd met een stropdas en een jasje. Nette schoenen staan er ook goed bij. Je kunt hier ook een mooie hoed bij dragen en verschillende accessoires als bijvoorbeeld een nep pistool of andere “maffia-gadgets”.
Het standaard beeld van een maffialid is dat een man een snor heeft. Dit is eigenlijk onzin natuurlijk want niet elke maffioso heeft een snor. Maar om het plaatje af te maken is het misschien wel leuk om een nep snor op te plakken. Of je hebt er natuurlijk van jezelf al een!

Dresscode maffia vrouwen

Als je als vrouw wordt uitgenodigd voor een gelegenheid met als dresscode maffia, kun je best veel kanten op. Het is leuk om in een hele mooie zwarte jurk te gaan. Deze mag lang zijn en ook wat korter. Draag hier mooie hakken bij en qua kleding zit je al wel goed voor een maffialid.

Wat erg leuk is, is om bij je outfit knalrode lippenstift op te doen en je ogen zwaar opmaakt. Je kunt je haar er heel mooi bij opsteken maar wat nog gaver is, is dat je er bijvoorbeeld een hoed bij draagt.

Accessoires

Het is erg gaaf als je dus helemaal in het zwart gaat, omdat dit vaak wordt weergegeven in verschillende films waar maffia organisaties in voorkomen. En zwart heeft bijna iedereen wel in de kast hangen dus het hoeft niet erg prijzig te zijn! Je kunt je outfit afmaken met bijvoorbeeld een nep pistool. Denk er wel aan dat je er dan de hele avond mee loopt. Vrouwen horen er vaak ook “sexy” uit te zien. Overdrijf het niet, maar je mag best wat uitbundiger zijn dan dat je normaal bent.

Heb je een gelegenheid met deze dresscode, dan kun je veel dingen vaak al in je eigen kast vinden. De accessoires zijn vaak ook niet duur en ze zijn makkelijk te verkrijgen. Als je je aan de gegeven informatie houdt en je gaat naar een feestje met als thema maffia, weet je zeker dat je aan de dresscode maffia voldoet.

Dresscodes maffia jurk

Dresscodes maffia hakken

Dresscodes maffia hoed

Last updated: maandag 27 augustus, 2018