Bij de dresscode lounge suit, kun je denken aan een niet formele maar meer informele kleding. Het belangrijkste waar je je aan moet houden is dat je netjes en verzorgd voor de dag komt en daarmee bedoelen we ook dat je geen kleding draagt die te los of te strak zit, geen scheuren of gaten in kleding en geen kleding dat meer weg heeft van een pyjama.




Gewone T-shirts worden ook niet gewaardeerd. Wat je ook echt moet vermijden zijn kleren waar logo’s op staan. Ga je naar deze gelegenheid, denk er dan ook even goed over na wat je wel en niet aan kunt trekken.

Dresscode lounge suit mannen

Bij de dresscode lounge suit heb je als man best veel keuze. Neem een mooie nette broek en combineer dit met een jasje. Kies daarbij nette schoenen en een mooi overhemd en je bent al best ver.

Kledingadvies

 
Dresscode lounge suit
Dresscode lounge suit

Heb je een relaxte gelegenheid met als dresscode lounge suit? Kies dan voor een outfit die fijn zit, maar er toch netjes uitziet. Het lijkt in deze gelegenheid veel op de business smart outfit.




Informeel

Het blijft een redelijk informele gelegenheid, maar het moet er toch verzorgd uitzien. Het is fijn om een goede indruk achter te laten. Weet je het niet helemaal zeker wat je aan moet trekken bij de dresscode lounge suit, ga dan zoals eerder genoemd in een nette broek met een mooi overhemd, een jasje en nette schoenen. Je zit hiermee goed. Je kunt ook maar beter iets overdressed zijn, dan underdressed. Zorg dat je de kleuren die je draagt goed met elkaar combineert.

Dresscode lounge suit vrouwen

Bij de dresscode lounge suit voor vrouwen kun je denken aan een mooie, nette jurk, mantelpakje of een mooi broekpak. Zorg ervoor dat als je kiest voor een lange jurk, de jurk net niet de grond raakt. Dit staat het mooist.

Kledingvoorschriften

Als je als vrouw een nette broek draagt, met een mooie blouse en een colbertje zit je ook goed. Een rok tot aan de knie is ook erg gewaardeerd met daar op een nette blouse en daar overheen een jasje. Houd je outfit qua kleuren subtiel. In de avond kun je het beste voor de wat donkere kleuren kiezen, en in de ochtend en middag het beste voor wat lichtere kleuren.

Het zelfde geldt voor het seizoen waar je in zit. In de winter kun je dan ook beter voor donkere kleuren kiezen en in de zomer voor lichtere kleuren. Als vrouw kun je het beste voor nette schoenen kiezen met een hak van minimaal vijf centimeter.

Accessoires

Bij de dresscode lounge suit kun je er voor kiezen om accessoires te dragen. Voor mannen mag soms een horloge, maar vraag dit voor de zekerheid even na. Bij sommige gelegenheden is het niet beleefd om een horloge te dragen omdat gezelligheid geen tijd kent.

Voor de vrouwen is het zoals gewoonlijk iets makkelijker om accessoires te dragen. Bij de dresscode lounge suit kun je altijd een mooi subtiel tasje dragen en mooie sieraden zoals een armbandje en een paar mooie oorbellen. Zolang je het rustig houdt, zit je goed!

Dresscodes lounge suit oorbellen

Dresscodes lounge suit armband

Last updated: maandag 27 augustus, 2018