De dresscode London chique is een kledingvoorschrift die steeds vaker op uitnodigingen staat. Je kunt het vergelijken met de dresscode business chique. Voor beide geldt dat het draagbaar is, maar wel netjes verzorgd. Als je een uitnodiging krijgt voor een gelegenheid met als dresscode London chique kun je dus heel veel kanten op.
Het mag lekker zitten dus dat is erg fijn. Je kunt dagelijkse kleding combineren met nette kleding. Het kan gekozen worden voor verschillende gelegenheden. Het kan op de uitnodiging van een feestje staan, maar ook op de uitnodiging van een bedrijfsevenement.

Dresscode London chique mannen

dresscode London chique
dresscode London chique

Bij de dresscode London chique kunnen mannen er voor kiezen om voor een katoenen pantalon te gaan of een nette broek. Dit kun je dan weer combineren met een polo, een net overhemd of een mooi vest.

 

Kledingadvies

Dit kan zwart zijn, maar ook kleur. Het is vaak wel verstandig om voor een neutrale en rustige kleur te gaan, zo kan je nooit heel erg mismatchen met iemand die naast je staat. Draag een mooie riem en een paar nette schoenen. Om je outfit af te maken kun je als man zijnde er voor kiezen om een net horloge te dragen.
Als je een uitnodiging krijgt met daarop deze kledingvoorschrift, is het aangeraden om met een gladgeschoren gezicht te komen. Heb je toch een baard, zorg dan dat het netjes getrimd is.

Dresscode London chique vrouwen

Bij de dresscode London chique hebben vrouwen, zoals het meestal is, meer keuze uit kleding dan mannen. Je mag als vrouw zijnde gekleed gaan in een mooie nette blouse met een net vest of een mooi passend jasje erover heen. Draag hieronder dan een nette blouse of een rok dat tot over de knie komt. Omdat het deels bestaat uit dagelijkse maar nette kleding, mag het iets bloter dan bij een erg formele gelegenheid.

dresscode London chique accessoires
dresscode London chique accessoires

Jurken

Je kunt ook er voor kiezen om voor een jurk te gaan die tot over de knie komt. Hier overheen kun je ook een net jasje dragen. Zorg er wel voor dat je bij het jurkje of bij de blouse niet een te diepe decolleté hebt.

Kies voor mooie, nette hakken die bijvoorbeeld matchen met het jasje dat je draagt. Bij de dresscode London chique is het dus van belang dat je er netjes en verzorgd uitziet, maar je het mag combineren met alledaagse kleding.

Make-up

Zorg er voor dat je nagels netjes zijn, dat je haar goed zit en dat je kiest voor een mooie neutrale make-up. Als je je aan deze kledingvoorschriften houdt dan weet je zeker dat je goed voor de dag komt! Zolang je maar zelf zorgt dat de kleuren die je kiest goed bij elkaar passen en het netjes blijft.

Accessoires

Je kunt vooral als vrouw zijnde veel doen met accessoires bij de dresscode London chique. Denk aan een mooi subtiel armbandje, mooie oorbellen die weer bij het armbandje passen of een ketting. Je bent vrij genoeg om zelf te kiezen wat voor een tasje je er bij draagt.

Dresscodes London chique

Dresscodes London chique outfit

Dresscodes London chique jasje

Last updated: maandag 27 augustus, 2018