Het is vaak lastig wat een bepaalde dresscode inhoudt. Bij klassiek kun je aan veel dingen denken. Je moet bij deze kledingvoorschrift wel oppassen dat je niet te veel afwijkt. Er wordt natuurlijk wel van je verwacht dat je je aan de dresscode klassiek houdt.
Een etentje waarvan de dresscode klassiek is of een concert waarbij op de uitnodiging deze voorschriften wordt vermeld. Als je je aan de specifieke kledingvoorschrift klassiek moet houden kun je het beste voor veilig gaan en aantrekken wat zo meteen wordt beschreven bij voor mannen en vrouwen.

Dit omdat als ze deze dresscode hanteren, je misschien de kans hebt om niet binnen te komen als je je niet aan de kledingvoorschriften houdt. En dat wil je natuurlijk niet!

Dresscode klassiek heren
Dresscode klassiek heren

Dresscode klassiek mannen

Als we je een klassiek concert hebt en op de uitnodiging staat dat je moet voldoen aan de dresscode klassiek, kun je als man het beste een net pak aantrekken. Zo kom je netjes en verzorgd over en geef je de indruk dat je hebt nagedacht over je kledingkeuze. Je kunt als man zijnde altijd gaan voor een nette broek met een mooi overhemd en een jasje.

 

Concert

Goed om te onthouden is dat een klassiek concert “klasse” uitstraalt, en je dus niet zomaar in een versleten spijkerbroek met sportschoenen eronder kan aankomen. Een mooi net vest met daar onder een net T-shirt of een net overhemd is ook altijd goed. Om niet slordig en ongeïnteresseerd over te komen, kun je het beste gaan voor een paar nette schoenen. Zorg ervoor dat het geen sportschoenen zijn. Ook open schoenen zijn niet toegestaan.
Uiterlijke verzorging

Wat ook belangrijk is, is dat je er zelf ook gewoon verzorgd uitziet. Kom niet met een net uit bed look en doe je haar netjes. Zorg dat je lekker ruikt, een man die ruikt zoals je vaak ruikt als je uit een kroeg komt wordt niet snel serieus genomen.

Dresscode klassiek vrouwen

Dresscode klassiek
Dresscode klassiek

Als je een vrouw bent en je gaat naar een gelegenheid met een klassieke dresscode  is het ook belangrijk dat je netjes voor de dag komt. Ook hier neem ik weer als voorbeeld een klassiek concert. Als vrouw zie je er verzorgd uit als je bijvoorbeeld een mooie rok aantrekt tot over de knie, een jurk tot over de knie of een mooi broekpak.

Bij een vrouw mag een spijkerbroek ook, maar zorg er dan wel voor dat je dit combineert met een mooie blouse en bijvoorbeeld een net colbert.

Kledingadvies

Een van de belangrijke kenmerken is dat je er niet bijloopt in je vrijetijdskleding. Je moet de indruk geven dat je je best hebt gedaan en dat je goed hebt nagedacht over de keuze die je hebt gemaakt. De schoenen die je draagt naar een concert of iets anders waarbij deze code gebruikelijk is, moeten vooral netjes zijn.

Schoenen

Zorg er in ieder geval voor dat het echt geen sneakers zijn of hele open schoenen. Pumps, nette schoenen of hoge laarzen die er netjes uit zien zijn dus al goed. Ook voor de vrouwen geldt: zorg dat je er verzorgd uitziet. Je hoeft echt je nagels niet te laten doen bij een nagel styliste, maar zorg wel dat ze schoon zijn. Steek je haar bijvoorbeeld leuk op ga voor een natuurlijke uitstraling als het om de make-up gaat.

Accessoires

Natuurlijk mag je bij je outfit ook sieraden dragen. Probeer wel te zorgen dat de sieraden die draagt niet te veel opvallen. Draag bijvoorbeeld een subtiel kettinkje met bijpassende oorbellen.

Dresscodes klassiek rode lak pumps

Dresscodes klassiek jurk over die knie

Dresscodes klassiek laarsjes zwart

Last updated: maandag 27 augustus, 2018