Een dresscode kantoor. Stel je hebt een sollicitatiegesprek of een eerste werkdag. Vaak krijg je dan deze dresscode. Maar wat houdt dat nou eigenlijk in? De dresscode kantoor kan je indelen in drie soorten stijlen.
Namelijk business, business casual en casual. Business wil zeggen dat het erg formeel is en het is de meest voorkomende stijl. Business casual betekent een casual kledingstijl maar nog wel vrij formeel. En casual is natuurlijk gewoon casual.

Dresscode kantoor mannen / heren

Als mannen een sollicitatiegesprek hebben bij een formeel bedrijf of al bij een formeel bedrijf werken zijn er uiteraard kledingvoorschriften. Je moet dan denken aan een donker pak, das en een hemd.

Soms kan daar ook een vest bij. Bij voorkeur is de kleur van het pak zwart, donkerblauw of donkergrijs. Het pak mag ook gestreept zijn. Weet dat de das verplicht is. Manchetknopen kun je ook dragen. Als laatste is het erg belangrijk dat je schoenen goed gepoetst zijn. Want erg netjes verschijnen op kantoor en dan geen nette schoenen, dat kan natuurlijk niet!

 
Dresscode kantoor heren
Dresscode kantoor heren

Formeel of informeel?

Is de dresscode kantoor formeel bedoeld, maar niet super formeel? Dan zit je in de categorie “business casual”. Voor mannen is een nette polo eigenlijk al voldoende. Je kunt hier dan een gebreide trui bij aandoen en een katoenen broek. Zorg er wel voor dat je neutrale kleuren in je kledingkeuze gebruikt.
Heb je een bijvoorbeeld een bedrijfsevenement en hoeft het niet formeel te zijn, kan je eigenlijk al niet zoveel fout doen. Het is alleen niet heel erg netjes om in een korte broek te verschijnen. Het enige waar je voor moet zorgen is dat je verzorgd voor de dag komt.

Sollicitatiegesprek

Dresscode kantoor dames
Dresscode kantoor dames

Heb je een sollicitatiegesprek op kantoor en je weet dat het niet erg formeel is, kun je je gewoon casual kleden. Maar het is natuurlijk altijd fijn om een goede eerste indruk achter te laten.

En wil je een goede indruk achter laten, kun je natuurlijk het beste toch iets formeler gekleed gaan.

Dresscode kantoor vrouwen / dames

Ook voor vrouwen is er een dresscode kantoor. Voor de vrouw geldt: is het erg formeel moet je ook zo gekleed. Vrouwen dragen bij voorkeur een rok of een pak als dresscode op kantoor en het liefst in een donkere kleur.

Draag hierbij een effen hemd of een hemd met een subtiel patroon. Deftige schoenen staan hier erg mooi bij. Heb je een formele feestavond of een diner, ga dan het liefst voor een lange jurk.

Business casual

Is het formeel maar niet heel erg formeel? Ga dan als vrouw voor een mooie lange rok met een leuke top. Het is altijd goed om het rustig te houden. Een mooie jurk kan uiteraard ook. Let wel op dat het een top of jurk is waar je geen diepe decolleté in hebt. Het enige wat je moet vermijden zijn spijkerbroeken.

Feestelijk

Ook voor vrouwen geldt: is het een bedrijfsevenement, kun je vaak gewoon gekleed gaan. Het is dan alleen niet de bedoeling dat je een rok aan doet die tot boven de knie komt. Zorg er voor dat je er verzorgd uitziet en het is helemaal goed!

Dresscodes kantoor pantalon

Dresscodes kantoor jumpsuit

Last updated: maandag 27 augustus, 2018