Als je dresscode jasje dasje hoort, denk je natuurlijk meteen aan een outfit met deze kledingstukken. Dit klopt ook redelijk. Het is een voorschrift voor overdag, en dus niet voor gelegenheden die in de avond plaatsvinden.
Staat er dus op een uitnodiging de kledingvoorschrift jasje dasje en is het ’s avonds? Dan moet je even navragen of het wel helemaal klopt. Het is een alledaagse kledingoutfit. Het wordt ook wel vergeleken met de dresscode tenue de ville. En tenue de Ville is weer een Franse benaming voor “alledaagse kleding”.

Dresscode jasje dasje mannen

Voor de mannen is het de bedoeling dat ze bij een jasje dasje ook daadwerkelijk een colbert met een stropdas dragen. Het is niet noodzakelijk dat het dezelfde kleur heeft als de broek die wordt gedragen.

Dresscode jasje dasje heren

Do’s en Don’ts

Ook de stof hoeft niet hetzelfde te zijn. Bij de dresscode jasje dasje is het wel belangrijk dat er een nette broek wordt gedragen, en geen spijkerbroek. Een spijkerbroek of een korte broek wordt namelijk echt niet gewaardeerd!

 

Kledingadvies

Kies voor een donker pak met een mooi overhemd, een jasje en een stropdas die goed bij de rest van je kleren past. Zorg ervoor dat je de schoenen die je erbij draagt goed gepoetst hebt. Als je je aan deze kledingvoorschriften houdt, ben je al zo goed als klaar voor deze gelegenheid.
Dresscode jasje dasje vrouwen

Dresscode jasje dasje
Dresscode jasje dasje

Voor de vrouwen is deze dresscode een hele vrije dresscode. Je kunt kiezen uit een chique japon of uit een mooi, net mantelpakje.

Geen blote benen

Het is belangrijk dat de zoom van de rok of jurk over de knie valt. Wat wel een vereiste is bij deze dresscode is dat er geen blote benen gezien mogen worden. Trek bij je rok of jurk dus een panty of kousen aan.

Reserve panty

Natuurlijk altijd goed om een tweede panty mee te nemen, aangezien wij vrouwen weten hoe snel een panty kapot gaat! Als je kiest voor een rok met een blouse is het verplicht om het jasje erover heen aan te houden.

Schoenen

Natuurlijk zijn er soms uitzonderingen waar je ook naar kunt vragen bij degene die de gelegenheid organiseert. Het mooiste is dat je ook mooie, nette schoenen draagt. Het liefst natuurlijk met een hak!

Accessoires

Als je een gelegenheid hebt met als dresscode jasje dasje, is het toegestaan om een horloge te dragen als man en vrouw zijnde. Soms heeft degene die het organiseert liever dat je geen horloge draagt, omdat het niet zo beleefd staat.

Horloge

Het is namelijk een bekend spreekwoord dat gezelligheid geen tijd kent! Voor de vrouwen is het weer wat makkelijker om verschillende accessoires te dragen bij een gelegenheid met als jasje dasje dresscode. Je kunt een mooie tas dragen, het liefst een clutch of envelop model.

Hoed

Een hoed is ook toegestaan zolang de hoed maar niet al te groot is. Zorg daarbij dat je haren mooi gedaan zijn en je subtiele make-up draagt en je bent er helemaal klaar voor.

Dresscodes jasje dasje rok met panty

Dresscodes jasje dasje blazer zwart

Last updated: maandag 27 augustus, 2018