Je hoort het vaak “We love the nineties!”. En dat is natuurlijk niet voor niets. Het was simpel en lekker casual. Jeans werden in de jaren 90 veel gedragen. Daarop werden dan T-shirts gedragen. Maar dat zijn geen T-shirts hoe we ze deze dagen kennen.




Nu willen mensen op hun dagelijkse kleding zo min mogelijk tekst en printjes. Maar toen die tijd waren het veel teksten en opdrukken. Denk hierbij aan T-shirts waarvan de opdruk uit een tv-serie komt en waar veel film- en tekenfilmfiguren opstaan. Disneyfiguren waren in de jaren 90 razend populair!

Dresscode jaren 90 mannen

De jaren 90 waren enorm goede jaren voor de mode. Wat erg bekend was bij mannen was de “baggy” broek. Deze werden heel soms ook door stoere vrouwen gedragen. Deze broeken waren erg handig, omdat er hele grote zakken in zaten.

Dresscode jaren 90 heren
Dresscode jaren 90 heren

Broeken

Hier konden mannen dan veel kwijt zoals hun sleutels, portemonnee en telefoon. Jeans konden in die tijd niet missen. Je zag veel spijkerbroeken, spijkerbloesjes en spijkerjasjes. Mannen droegen vaak een T-shirt met opdruk onder een hemd. Deze combinatie is weer een overblijfsel van de grunge periode.

 

T-shirts en spijkerbloesjes

Als je een feestje hebt met als dresscode jaren 90 kun je heel veel kanten op. Tegenwoordig zijn er ook veel T-shirts met printjes te koop en de spijkerjasjes en spijkerbloesjes zijn bijna overal wel te vinden. Wat trouwens ook niet te missen is: de gabber periode! trainingspak aan, een kort kapsel en klaar is gabber.. uh.. Kees!




Dresscode jaren 90 vrouwen

Dresscode jaren 90
Dresscode jaren 90

Met als dresscode jaren 90 kun je erg veel bedenken. Als het over broeken gaat die vrouwen toen die tijd droegen, moet je denken aan de broeken met olifantenpijpen. Er werden ook vaak jurken gedragen over lange leggings of een kort rokje over een broek tot net boven de knie.

Printjes

Ook bij de vrouwen waren T-shirts met opdruk erg populair. Er stonden vaak leuke printjes op de T-shirts en vooral vaak de figuren van Disney. Het grappige is dat hier vaak ook sokken bij werden gedragen die een zelfde opdruk hadden. Je kunt het zo gek nog niet bedenken, van “Winnie the Pooh” sokken tot “Bambi” sokken.

Trends

Toen de broeken lager werden, werden de shirtjes korter. Het was erg populair om rond te lopen met een blote buik. Het liefst nog met een navelpiercing erbij. Britney Spears, de Vengaboys en Christina Aquilera deden maar al te graag mee met deze trend.

Schoenen

De schoenen die hier vaak bij werden gedragen, heten Doctor Martens. Dit waren eerst nog zwarte schoenen, maar later werd deze schoen geproduceerd in alle kleuren van de regenboog. Ook lage stoffen schoenen waren helemaal in.

Accessoires

Accessoires kunnen natuurlijk niet missen op een feest waarvan de dresscode jaren 90 is! Denk aan plastic armbandjes, halve hartjes die je dan deelde met je “lover” of met je beste vriendin en aan spannende kettingen met daaraan bijvoorbeeld een bloem of een ander bedeltje. Een heuptasje kun je er ook heel leuk bij doen! Kortom: heel veel is mogelijk!

Dresscodes jaren 90 schoenen

Dresscodes jaren 90 spijkerjasje

Last updated: maandag 27 augustus, 2018