De dresscode jaren 80. De een houdt er meer van dan de ander. Hoe het in de jaren 70 juist wijde broeken waren met strakke shirts, is het nu juist andersom. Deze periode staat bekend om de jaren waarin de meeste mensen strakke broeken droegen met daarop een wijd shirt.
De mode van toen werd voornamelijk beïnvloed door wat er toen die tijd op de televisie te zien was. Denk aan programma’s zoals “MTV” en films zoals “flashdance”. Ook series als “Dallas” en “Dynasty” bepaalden wat goed was.

Dresscode jaren 80 mannen

In de jaren 80 moet je bij mannen vooral aan de discokleding denken. Voor de mannen is bijvoorbeeld het stijlicoon MC Hammer. Als je kijkt naar wat hij droeg kun je veel inspiratie opdoen. Je kunt als man ook een trainingspak aandoen, zweetbandjes passen hier leuk bij.

Sportkleding

Dresscode jaren 80
Dresscode jaren 80

De dresscode wil niet alleen zeggen sportkleding en felle kleuren. Bij mannen werden ook vaak nette colberts gedragen met een stropdas. Weer een andere stroming was de hiphop-stijl.

Sportschoenen

Sneakers werden populair door de hiphopcultuur en voor het eerst werden sportschoenen luxe designer-items. In deze tijd was het haar vaak hoog of wild. Voor mannen dus lekker simpel, een pot gel in je haar en gaan!

 

Dresscode jaren 80 vrouwen

Voor vrouwen was Madonna hét stijlicoon van de MTV-generatie. Toen haar single “like a virgin” ontzettend populair werd, werden de kleren die ze daar droeg massaal gedragen door jongeren.
Rommelig haar was bekend onder de hippe meiden en daarbij werden bustiers als bovenkleding, leggings, patticoats, beenwarmers, grote kettingen en visnet handschoentjes veel gedragen. Heb je een feestje waarvan de dresscode jaren 80 is, zit je dus al snel goed.

Neonkleuren

Dresscode jaren 80 neonkleuren
Dresscode jaren 80 neonkleuren

Je kunt leuk variëren en veel looks van Madonna toen die tijd na-apen. En alle kleuren kunnen, vooral neonkleuren waren hip! Wat ook veel gebeurde in de jaren 80, is dat sportkleding ook als dagelijkse kleding werd gedragen.

Sweatshirts werden vaak verknipt zodat het leuk over de schouder viel. Dit werd dan gecombineerd met bijvoorbeeld een strak rokje of een kort sportbroekje, beenwarmers en sneakers. Een zweetbandje maakte die outfit helemaal af. Door de verschillende series die in de jaren 70 en jaren 80 op de televisie te zien waren kwam schoudervulling weer helemaal in.

Schoudervulling en pumps

Dit kwam vooral voor bij de wat oudere generatie. Vrouwen op de werkvloer droegen vaak jasjes met grote schoudervulling en daaronder hele hoge pumps. Dit was om te laten zien dat vrouwen net zoveel “power” hadden als de mannen.

Accessoires

Accessoires zijn ook populair als we het hebben over deze dresscode. Er werden veel gekleurde armbanden en grote kettingen gedragen, maar verder aan sieraden niet veel. Wat wel echte “musthaves” zijn, zijn: beenwarmers, zweetbandjes, leggings het liefst met een leuk fel printje en als schoenen pumps of sneakers.

Kapsel

Doe je haar lekker wild en combineer dit alles met sportieve kleding of met een lange jas met schoudervulling en je bent helemaal klaar voor een feestje waarvan de dresscode eighties is!

Dresscodes jaren 80 laarsjes

 

Dresscodes jaren 80 beenwarmers

Dresscodes jaren 80 leren rok

Last updated: maandag 27 augustus, 2018