In de jaren 70 waren er verschillende kledingstijlen. In het begin van deze periode werd de hippiestijl nog voortgezet. Later werd dit de discostijl. Ondertussen ontwikkelde de punkstijl ook nog. Maar toch was de meest voorkomende dresscode in de jaren 70 disco.
Niet alle disco mode was aanvaardbaar in die tijd. Je kon er niet dagelijks in lopen, dat was abnormaal. Maar in de discotheken werd er van je geacht dat je in speciale disco kostuums kwam. Anders hoorde je er namelijk niet bij. De discobollen, muziek en de lampen creëerden ook een sfeer en een unieke look.

Dresscode jaren 70 mannen

Voor de mannen is een dresscode jaren 70 simpel. Zowel mannen als vrouwen trokken plateauschoenen aan en reflecterende kleding. Ook is de wijd uitstaande broek erg populair onder de mannen.

 
Dresscode jaren 70
Dresscode jaren 70

Je hebt vast wel eens de film “Saturday night fever” gezien. Dan weet je precies hoe de mode er in die tijd uitzag.
Dresscode jaren 70 vrouwen

Met een dresscode jaren 70 is het mogelijk om je te kleden zoals deze mensen zich in het dagelijkse leven kleedden, of in de discostijl. De dagelijkse kleren zijn iets normaler en lijken lichtelijk op de kledingstijl van de jaren 60, namelijk de wat wijdere broeken.

Deze broeken waren dan alleen niet smal aan de onderkant maar liepen dan erg wijd uit. Deze broeken werden ook wel “heupjeans” genoemd. In de jaren 70 had je de mini, midi, en maxi rokken. Mini rokjes werden zelfs micro rokjes. De mini rokken waren tot halverwege de kuit en de maxi rokken zijn lang. Die werden op een gegeven moment ook ontzettend beroemd!

Feestkleding

Dan nu over naar de discostijl. De discokleren moesten vooral aan twee zaken voldoen. Namelijk reflecterend materiaal en stretch-materiaal. Dit glinstert namelijk heerlijk onder de discolichten. Wat erg populair was voor de dames waren vooral felle kledingstukken.

Denk hierbij aan gladde glanzende discobroekjes in lycra met een halternek topje. Het liefst met bijpassende kleuren. Maar de favoriet bleef toch wel de hotpants met een spandex topje.

Bij een dresscode jaren 70 is het ook belangrijk dat er veel glitters in je outfit zitten. Dit ziet er namelijk erg leuk uit als de discolampen er op schijnen!

Accessoires

De meest populaire discoaccessoires zijn toch wel overdreven grote zonnebrillen, hoeden, grote schitterende juwelen of parels en grote handtassen die vaak gevlochten waren. Dit zijn accessoires die je makkelijk en voor niet veel geld kunt aanschaffen.

Make-up

Wil je je look toch wat meer afmaken, kun je iets met je haar en make-up doen. Het haar was bij de vrouwen over het algemeen lang en wapperend. Het liefste ook stijl. Bij de mannen kwam vaker de afrolook voor. De seventies make-up look is erg gaaf. Felle kleuren eyeliner waren helemaal in en ook nagellak en vloeibare oogschaduw waren populair.

Zowel bij mannen als bij vrouwen was het in die tijd modieus om een bruin tintje te hebben. Als je de glitter en glamour niet vergeet in je outfit, ben je er helemaal klaar voor!

Dresscodes jaren 70 maxi rok

Dresscodes jaren 70 maxi rok

Last updated: maandag 27 augustus, 2018