De jaren 60 waren een enorm goede tijd voor de mode. Er werd erg veel geëxperimenteerd met verschillende stijlen, vormen en kleuren. Wijde rokken en elegante bovenstukjes waren erg populair. Erg opvallend was dat de rok over de knie hing.
Daar kwam verandering in, in 1964. Mary Quant heeft toen namelijk de minirok geïntroduceerd. Het viel niet meteen in goede aarde, maar na een tijdje had bijna elke vrouw wel een rok tot hoog boven de knie in haar kledingkast hangen. Later kwamen veel jongeren in opstand tegen de oorlog in Vietnam.

Toen ontstond de hippie beweging. Vanaf 1968 vond er een grote verandering plaats. Mannen en vrouwen lieten hun haar groeien, mannen lieten een baard staan. Ook de lengte van de rok werd weer langer. Deze rokken waren vaak met bloemen bedrukt. Wijde kleding, blote voeten en peace tekens waren ook kenmerken van deze periode.

 

Dresscode jaren 60 mannen

Dresscode jaren 60
Dresscode jaren 60

Met een dresscode jaren 60 is het natuurlijk leuk om er zo gek mogelijk uit te zien. Voor de mannen waren het jasjes zonder kraag. Daarbij horen dan de fleurige stropdassen. Shirts waren vaak om duizelig van te worden!
De kledingvoorschrift is ook voor de mannen erg vrolijk, druk en vooral gemakkelijk. Aan het haar werd niet veel gedaan. Mannen lieten hun haar lang groeien of het werd een “Beatles” kapsel, oftewel een pottenkapsel. Voor mannen is het zo moeilijk nog niet!

Dresscode jaren 60 vrouwen

Ook voor de vrouwen was er uiteraard een dresscode jaren 60. In het begin van de jaren zestig werden er vooral wijde jurken gedragen of een elegante jurk met strak bovenstuk. Later kwam de minirok. Om precies te zijn was dit in 1964.

Feestje

Trek je stoute schoenen aan en ga in een minirok! Wat ook een aanrader is, is om een A-lijn jurk aan te trekken. Dit valt onder de Mode stijl. Die jurkjes zijn vaak in felle kleuren waardoor ze lekker opvallen. Leuk daarover heen is een lange jas.

Die werd namelijk ook erg veel gedragen in de jaren 60. Om zo goed mogelijk te voldoen aan de kledingvoorschriften jaren 60 kan je ook veel met je haar en make-up doen. De lippenstift kan zo gek als je het zelf wilt! De kleuren varieerden van bleek roze tot perzik oranje en ook verschillende rood tinten.

Daarnaast waren nep wimpers ook helemaal in. Een licht gebruinde look werd ook hip in deze tijd.  Kapsels werden verlengd. Er werden veel haarstukjes in het haar gezet. Ook werd het haar “omhoog” gezet met valse haar stukken.

Accessoires

Bij de dresscode jaren 60 horen natuurlijk ook verschillende accessoires. Denk hierbij aan een haarband en iets als een bloemen tiara. Ook erg kenmerkend zijn een ronde zonnebril, kettingen en armbanden met daarin een peace teken verwerkt.

De dresscode jaren 60 is een erg leuke dresscode, je kunt het zo gek nog niet bedenken en het past er bijna allemaal bij!

Dresscodes jaren 60 leren mini rok

Dresscodes jaren 60 ronde zonnenbril

Dresscodes jaren 60 A-lijn jurk

Last updated: maandag 27 augustus, 2018