Jacquet is een kledingvoorschrift die alleen voor overdag geldt. Wanneer je bij de gelegenheid ook een aansluitend diner hebt, dien je je voor het diner weer opnieuw te verkleden. Je kan hierbij denken aan een smoking.
Na het diner ben je er vrij in je jacquet weer aan te trekken, zolang je er maar rekening mee houdt dat je tijdens het diner dit niet draagt.

Kledingadvies

Wat is het precies? Een jacquet bestaat uit een lange zwarte of grijze jas, met een gestreepte broek eronder. De broek dient gedragen te worden zonder omslag. Hierbij draag je een wit overhemd (met een blinde knoopsluiting) en met dubbele manchetten. Onder de jas hoor je een grijs of zwart vest te dragen, en een bijpassende das.

Dresscode jacquet heren

Dresscode jacquet
Dresscode jacquet

De das hoor je in het zwart of wit te dragen. Bij een jacquet horen zwarte, gladde schoenen. Wil je je outfit iets uitgebreider maken en zo net iets mooier voor de dag komen? Draag grijze suède handschoenen, en een bijpassende grijze of zwarte hoge hoed.

 

Gelegenheden

Bruiloften, Koninklijke bezoekjes, en paardenwedstrijden. Laatst genoemde zie je veelal in Engeland. Het straalt een bepaalde klasse uit, die je veelal ziet bij de duurdere gelegenheden.

Hoewel de dresscode voor mannen wel van toepassing is, zie je deze dresscode helaas niet bij de vrouwen terugkomen. Dit in tegenstelling van vele andere dresscodes is deze dresscode dus alleen te dragen door de mannen.
Dresscode jacquet dames

Wat kan je bij deze gelegenheid aantrekken als vrouw zijnde wanneer je met je man, of een andere partner meegaat en deze dresscode gevraagd/gewenst is? Hieronder een paar tips om toch netjes gekleed op een bepaalde gelegenheid te verschijnen zonder de plank finaal mis te slaan.

Om de perfecte dresscode te kiezen die aansluit op de jacquet, gaan we kijken naar andere vrouwelijke dresscodes. Er zijn gelukkig wel meerdere dresscodes voor vrouwen die perfect aansluiten op de jacquet bij de mannen zoals de dresscode cocktail jurk.

Voorbeelden

Waarbij je toch goed voor de dag zult komen, en wat ook niet geheel onbelangrijk is; een goeie match zult zijn met je eventuele partner.

Als vrouw zijnde, kun je kiezen voor een mooi mantelpakje met een iets feestelijk tintje (denk hierbij aan een bruiloft of een Koninklijke uitnodiging) Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een elegante cocktailjurk. Een cocktailjurk staat in dit geval altijd netjes en kan zowel chic als feestelijk gedragen worden. (hierover lees je uiteraard meer in de ‘dresscode cocktail’)

Als je voor net een beetje extra details wilt gaan, kun je er voor kiezen om een mooi diep decolleté te laten zien, of een laag uitgesneden jurk aan de achterkant.
Als finishing touch kun je denken aan mooie sieraden. Je haar kun je opsteken, maar hier zijn geen bepaalde richtlijnen voor.

Dresscodes jaquet coctailjurk

Dresscodes jaquet coctailjurk creme

Dresscodes Jaquet stropdas

Last updated: maandag 27 augustus, 2018