Wanneer je naar een gelegenheid gaat waar een bepaalde dresscode wordt gevraagd, is het vaak al moeilijk een gepaste outfit te vinden. Helemaal wanneer je een Italiaanse dresscode ziet staan op je uitnodiging. Voor veel mensen is de Italiaanse mode namelijk een redelijk breed begrip.
Veel kleding is al chic van zichzelf, maar ook veel kleding heeft een sportieve uitstraling, waardoor je goed moet kijken naar wat een gepaste outfit is. ‘Italian Chic’ is een dresscode waaraan je alleen aan de naam al ziet dat het een chique bedoeling wordt, en je dus goed moet kijken naar hoe je hierin het beste kunt slagen.

Italiaanse outfit? Dresscode Italian Chic

Dresscode Italian chic
Dresscode Italian chic

Italië is een land wat veel klasse uitstraalt. Ook is het een land waar precisie en details centraal staan. Dit zie je ook terug in de kleding. Strak afgewerkte kledingstukken zijn geen uitzondering in Italië. Kleine details ook niet. Mooi afgewerkte maatkostuums, en mooie nette kleding voor vrouwen zijn geen uitzondering wanneer je gaat winkelen in Italië.

 

Uiteraard heb je er ook kleding die totaal anders is als bij ons in Nederland, maar dat zie je overal wel voorbij komen. Wanneer je dus op zoek bent naar geschikte kleding voor een chique Italiaanse outfit, zit je hier goed.
Dresscode Italian Chic dames

Wanneer je als vrouw kiest voor de dresscode Italian Chic, heb je een ruime keuze. Voor vrouwen is er namelijk 2 keer zoveel kledingkeuze dan voor de mannen. Met een mooie jurk doe je het al snel goed. Wanneer je voor chic gaat houd er dan rekening mee dat je kleding nooit te kort of te strak zit. Iets wat niet mooi aansluit staat al snel onverzorgd en niet met zorg uitgekozen

Schoenen

Ook de keuze voor schoenen is belangrijk. Kies iets wat past bij je kleding, en zorg ervoor dat het niet vloekt of te druk is. Chique kleding is vaak effen, met mooie fijne details. Zoals een mooie zwarte jurk, met een gouden ketting of armband, en pumps waarin dit goud weer terug te vinden is. Kies altijd kleding die je past, en houd je nooit vast aan een bepaalde maat.

Kledingadvies

Italiaanse kleding is overigens altijd kleiner en smaller, omdat de mensen in Italië doorgaans fijner van postuur zijn. Bij een chique outfit hoef je niet per se voor een jurk of rok te gaan. Een mooie aansluitende broek is ook erg mooi. Draag hierbij een mooie blouse en je bent al snel chic.

Dresscode Italian Chic mannen

Mannen hebben meestal een mooi maatpak of chique pantalon aan. Je kunt dit combineren met een effen overhemd, en eventueel zwarte lak schoenen om het geheel af te maken. Er zijn geen bepaalde kleuren waarbij je rekening hoeft te houden, als het maar strak en verzorgd eruit ziet.

Dresscode Italian chic kledingadvies

Een Hawaï blouse is bijvoorbeeld iets waarmee je niet hoeft aan te komen. Italianen hebben vaak een verzorgd kapsel, dus probeer hier ook rekening mee te houden om het totaalplaatje af te maken. Kom niet met een lange, onverzorgde baard of stoppels aan.

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, de kleine en fijne details zijn van belang, voor zowel je kleding als je uiterlijke verschijning. Hieronder zul je wat foto’s zien waarbij je goed de Italiaanse chique mode zult herkennen.

Dresscodes Italian chic blouse wit

Dresscodes Italian chic blouse

Dresscodes Italian chic pantalon

Last updated: maandag 27 augustus, 2018