Je bent uitgenodigd voor een high tea, en nu zit je vast te bedenken wat je aan kunt doen met zo’n gelegenheid. Het is een echt typisch vrouwending.

Wanneer je dus zo’n uitnodiging ontvangt, kijk je aller eerst naar de persoon van wie de uitnodiging afkomstig is. Is het een uitnodiging van een vriendin of collega, of is het van iemand die je minder goed kent.
Dresscode high tea uitnodiging

Wordt de high tea gehouden bij iemand thuis, of in een chic restaurant. Wat is de reden van de uitnodiging? Staat er een andere dresscode op je uitnodiging of is het geheel aan jou wat je aan doet deze dag. En wat is de weersvoorspelling voor deze dag wanneer het buiten word gegeven. Dit zijn allemaal kleine punten waar je rekening mee kan houden voor het kiezen van je kleding.

Dresscode high tea dames

Een high tea is een typisch Engelse traditie. Een high tea word vaak een beetje in de namiddag gehouden, doordat er zoveel keuze is aan eten. Net na een lunch is een high tea niet handig, maar voor het avond eten ook niet. Wel is een high tea zo vullend, dat je een hele maaltijd erdoor kunt vervangen. Samen met al je vrienden en vriendinnen, of collega’s en kennissen genieten van allerlei lekkernijen.

 

Met daarbij natuurlijk thee! Er worden verschillende soorten theesmaken geserveerd, waarbij je een extra tintje kan geven door bijvoorbeeld de glazen te voorzien van een gekleurd suikerlaagje om het geheel iets op te ‘pimpen.’
Dresscode high tea kledingadvies

Dresscode high tea
Dresscode high tea

Wanneer je een uitnodiging hebt ontvangen van iemand in je directe omgeving, en deze de high tea houdt bij haar thuis, zou ik kiezen voor kleding waarbij je jezelf het fijnste voelt. Je hoeft dus niet per se extreem chique kleding aan. Als je dit wel fijn vind zitten, of geschikt vind voor deze gelegenheid is dit natuurlijk helemaal goed.

Ook kun je gaan voor een casual look. Een mooie broek (pantalon) met een mooi blouseje, of een tuniekje, alles kan en mag. Je kunt er voor kiezen een mooi jasje overheen te dragen, bijvoorbeeld een colbertje. En mooie pumps eronder maakt het natuurlijk sowieso af! Laat in ieder geval zien dat je er de moeite voor hebt gedaan er leuk uit te zien.

Maaltijden

De lekkernijen die erbij horen variëren vaak van hartig tot zoet.
Je kunt hierbij denken aan cake, scones, bonbons, fruitstukjes en meer. Ook zijn er vaak kleine broodjes met hartig beleg, zoals zalm, kip of andere vleeswaren.

Hoeden

Als je kijkt naar de echte high tea, wat dus typisch Engels is, worden er door de dames veel hoeden gedragen. Dit is natuurlijk heel persoonlijk, en vooral niet verplicht. Mooie hoeden zijn online te koop, maar ook bijna iedere kledingwinkel of warenhuis verkoopt ze.

Accessoires

Als je ervoor kiest accessoires te dragen; ook hiervoor geldt dat alles mag en kan. Sjaaltjes, sieraden, tasjes en meer!
Houd er als laatste rekening mee dat je – waarschijnlijk – veel te eten en drinken krijgt, en dus wel kleding aan moet doen die daarbij lekker zit. Een te strakke broek of jurk is niet fijn. En let er vooral op dat je vooraf niet teveel eet, het zou zonde zijn als je al dat lekkers aan je voorbij moet laten gaan!

Dresscodes high tea sjaaltje

Dresscodes high tea sieraden

Last updated: maandag 27 augustus, 2018