Ze zijn er weer, de Hollandse Nieuwe! Tijd voor een haringparty!
Wanneer je een uitnodiging krijgt voor een echte officiële dresscode haringparty. Je zult in eerste instantie denken, bestaat dit? Jazeker! Een officiële haringparty wordt georganiseerd ter gelegenheid van de nieuwe haring halverwege het jaar.
Haringparty dresscode

Het eerste vaatje wordt geveild, en natuurlijk worden er ook harinkjes gehapt! Haring party’s worden eigenlijk door het gehele land georganiseerd. Je kunt speciaal een uitnodiging ontvangen voor deze gelegenheid, maar er zijn ook vele haringparty’s die voor iedereen toegankelijk zijn, en dus niet voorzien worden van een officiële dresscode.

Hiervoor geldt; kijk naar de plaats waar het feest gehouden word, en kleed waar je jezelf prettig in voelt.
En geloof het of niet, de meeste georganiseerde haringparty’s zijn een chique bedoeling, dus ga niet zomaar erheen, lees hieronder de do’s & don’ts om een geslaagde outfit bij elkaar te zoeken.

 
Dresscode haringparty
Dresscode haringparty

De letterlijke betekenis is ‘stadse kleding’, en het is dus ook bedoeld voor een gelegenheid die overdag word gehouden. Denk hierbij aan een receptie.
Je kunt bij deze haringparty dresscode denken aan mooie, nette kleding, maar wel met een minder chique bedoeling zoals bij een black tie of een white tie. Vroeger was dit allemaal wel iets anders, toen moest je echt chic op een gelijke soort gelegenheid verschijnen, en was er niet veel keuze uit kleding.
Dresscode haringparty dames

Dames kunnen voor deze haring party dresscode kiezen voor chique outfit met een frisse en vlotte uitstraling. Bijvoorbeeld een mantelpakje, een jurk (over je knie) of een broekpak. Denk er goed over na dat je een panty aantrekt, want blote benen zijn vaak op deze gelegenheid een ‘no go.’

Wat je ook veel ziet bij een haring party, dat er voor de vrouwen een cocktail dresscode wordt gevraagd. Je ziet er dan zowel feestelijk uit als chic. Met een cocktail dresscode word er van je verwacht dat je in een jurk komt, meestal op de knie, en er een feestelijk tintje aan geeft.

Accessoires

Een jurk met bandjes, een strapless jurk, cocktail is een breed begrip! Dat past natuurlijk perfect bij deze gelegenheid, dus mocht je liever in een jurk komen; dit is dan de ideale uitkomst voor jou!
Als je het helemaal goed wilt doen, draag je een mooie, uitbundige hoed of hoofdstuk met deze gelegenheid. Het is een feestelijk iets, dus mag je dat ook uitstralen.

Dresscode haringparty heren

De meeste mannen kiezen bij een haring party meestal voor een kostuum. Kleuren waaruit je kunt kiezen zijn zwart, donkerblauw of donkergrijs. Een andere kleur is geen aanrader omdat dit echt de kleuren zijn voor de dresscode haringparty. Je kunt ervoor kiezen een gilet erbij te dragen, wat het geheel natuurlijk wel af maakt. Zo heb je een mooi driedelig pak.

En niet te vergeten een bijpassende stropdas! Je sokken moeten bij deze dresscode wel overeenkomen met de kleur van je pak. Last but not least; zorg dat je nette, glimmende zwarte schoenen draagt.

Dresscodes haringparty broekpak

Dresscodes haringparty jumpsuit

Dresscodes haringparty strapless jurk

Last updated: maandag 27 augustus, 2018