De spijkerbroek is een kledingstuk die al jaren bestaat, en die eigenlijk nooit zal verdwijnen uit de modewereld. Er zijn allerlei verschillende soorten in verschillende modellen, gemaakt van verschillende soorten stof, en vooral verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren.
Het is dan ook het meest gedragen kledingstuk, en bijna iedereen heeft er wel minimaal 1 in zijn of haar kledingkast liggen. Maar is de spijkerbroek dan ook te dragen bij iedere gelegenheid die je maar tegenkomt? NEE! Zeker niet. Op deze pagina leest u alles over de dresscode geen spijkerbroek.

Waarom deze dresscode?

Wanneer er een uitnodiging op je deurmat valt, of je een bepaalde gelegenheid hebt waar je naar toe gaat, staat er vaak een kledingvoorschrift vermeldt; de zogenoemde dresscode. Dit kan variëren van casual, sportief, black tie en chic tot aan gala en zakelijk.

Natuurlijk zijn er nog tientallen verschillende dresscodes, maar daar gaan we het hier niet over hebben. We gaan het er juist over hebben bij welke dresscodes geen jeans gewenst is, en wat je in plaats daarvan juist wel weer kunt dragen.

 
Dresscode geen spijkerbroek
Dresscode geen spijkerbroek

Geen spijkerbroek kledingadvies

Iedere dresscode heeft zijn eigen kleding voorwaarden en kledingvoorschriften. Regel nummer 1 is dat je nooit en te nimmer, bij welke dresscode dan ook, uit jezelf kan kiezen voor een spijkerbroek, tenzij dit natuurlijk vermeld staat op een uitnodiging.
De spijkerbroek word doorgaans gedragen als vrijetijdskleding, en je kunt hiermee een eventuele indruk achterlaten bij mensen die op dat moment niet gewenst is. Denk er bijvoorbeeld aan dat je in je jeans naar een zakelijke afspraak gaat, en hoe de klant hierop zal reageren. Je wordt vanzelf en onbewust minder serieus genomen; juist omdat het een casual uitstraling geeft, en dus vaak als vrijetijdskleding word gezien.

Dresscode geen spijkerbroek heren

Een veelgemaakte fout is het dragen van een jeans bij een business casual dresscode. Mensen denken bij casual al snel aan een comfortabele spijkerbroek, maar wat je niet moet vergeten is dat business voor zakelijk staat, en je dit hiermee niet uitstraalt als je dit wel aantrekt.
Bij een zakelijke dresscode is het dus echt niet gewenst, en kies je voor een mooi pak als man zijnde. Vrouwen kunnen gaan voor een mooi mantelpakje, of een rok met een bijpassende blouse of shirt. Wanneer u veel met klanten in contact bent, kan deze dresscode bij u op het werk van toepassing zijn.

Dresscode geen spijkerbroek dames

De 2 plekken waar een spijkerbroek echt helemaal uitgesloten zijn, zijn de bruiloften en de begrafenissen. (Tenzij bijvoorbeeld de laatste wens van de nabestaanden is dat iedereen in zijn eigen lievelingskleding komt.) Staat er niks op vermeld, kies absoluut niet uit jezelf voor een jeans! Bij deze gelegenheden zijn er andere dresscodes vereist, een chiquere dresscode. Wat je hiermee uit zal stralen is een casual look, wat kan getuigen van een ongeïnteresseerde manier van je kleding kiezen voor deze gelegenheid. Dit kan een verkeerde indruk achterlaten – en dat is het laatste wat je wilt.

Een jeans is en blijft dus echt een kledingstuk die je doorgaans als vrijetijdskleding draagt, dus houd er altijd rekening mee wanneer je dit aantrekt! Kies er dus niet zomaar voor een spijkerbroek te dragen bij gelegenheden, er zijn genoeg andere en mooie kledingstukken die je kunt kiezen voor verschillende gelegenheden. Hieronder zie je verschillende voorbeelden:

Dresscodes geen spijkerbroek

Dresscodes geen spijkerbroek blouse en rok

Dresscodes geen spijkerbroek rok

Last updated: maandag 27 augustus, 2018