Je krijgt een uitnodiging voor een gala, en nu ben je benieuwd wat je het beste aan kunt doen.
Veelvoorkomende dresscodes zijn ‘black tie’ en white tie.’

Gala kledingadvies

Hieronder een paar tips om de perfecte outfit te kiezen en goed voor de dag te komen.
Gala kleding voor mannen is erg chic en netjes. Een veelvoorkomend kledingstuk bij mannen is het rokkostuum.

 

Dresscode gala heren

Dresscode heren
Dresscode heren

Dit heet zo omdat de kraag van het overhemd omhoog dient te staan. Een rokkostuum bestaat uit een pantalon met een enkele of dubbele bies. (streep/boord die aan de zijkant van je broek zit) Boven je pantalon draag je een wit overhemd met een hoge kraag. Als je echt een officiële gala outfit wilt, draag je als man zijnde ook een gilet over je overhemd.

(Een wit gilet bij ‘white tie’, en een zwart gilet bij de ‘black tie’) Daaroverheen een lange zwarte jas, met een split in het midden.

Qua schoenen draag je lakschoenen onder je pak. Als finishing touch kun je voor een zijden strik kiezen, in het wit of zwart. Een horloge op een gala draag je niet zo snel. Het is een feestelijke gelegenheid, en ook hierbij geldt dat tijd geen rol speelt. Een eventuele corsage maakt het geheel af.
De man draagt de bloemcorsage rechtop, en een eventuele partner met de bloem naar beneden.

Dresscode gala dames

Kledingadvies dames
Kledingadvies dames

Vrouwen trekken op een feestavond een mooie en nette galajurk aan. Kleding voor de vrouw is meestal ‘white tie.’ (‘White tie’ is chiquer dan de ‘black tie’) Bij een gala dresscode wordt verwacht dat je in een chique nette jurk verschijnt, die tot aan je hak komt. Of je nou een strapless jurk kiest voor een gala, of een jurk met een mooi decolleté, dit is geheel aan jezelf.

Ook de kleur kan je zelf kiezen. Van bordeauxrood, tot zwart. Hierin zijn geen strikte regels. Als de jurk maar van een mooie stof is, en er chic uitziet. En vergeet vooral geen panty te dragen onder een jurk! Let er ook op dat je niet in een cocktailjurk verschijnt op een feestavond! (Tenzij je een black-tie dresscode mag toepassen op deze gala avond.)

Onder een galajurk horen ook mooie hoge hakken. Een eventuele handtas maakt het geheel natuurlijk helemaal af.

Accessoires

Wat je ook veel ziet bij de kleding van vrouwen op een avond zijn handschoentjes. (Dit is overigens niet verplicht.)
Let er wel op dat dit langere handschoentjes zijn. Als je sieraden wilt dragen bij deze outfit, wat natuurlijk erg mooi staat, kun je dit op de volgende manier doen.

Wanneer je handschoentjes draagt mogen armbanden over de handschoentjes heen, terwijl de ringen er juist onder gedragen dienen te worden. Een eventuele corsage, net als bij de man, staat ook erg mooi. Bij de vrouw hoor je deze aan de linkerkant van je jurk te dragen, net onder je sleutelbeen.

Make-up

Wat doe je met je haar en nagels bij een gala avond? Bij deze avond kun je ervoor kiezen om je haar op te steken. Ook je haar los dragen kan bij een gala avond. Je nagels zijn ook belangrijk. Het is de bedoeling dat je chic komt, dus hele felle en opvallende kleuren zijn niet echt een aanrader. Mooie donkere kleuren, zoals donkerrode nagellak, of gewoon blanke lak staat verzorgd en netjes.
Enjoy!

Gala jurk
Gala jurk
Donkerblauw jurk
Donkerblauw jurk
Gala schoenen
Gala schoenen
Last updated: maandag 27 augustus 2018