Wanneer je uitgenodigd bent voor een fout feest, houdt dit in dat je letterlijk alles uit de kast kunt trekken om geslaagd voor de dag te komen. Alles wat vroeger in was, of kledingstukken die je nooit ofte nimmer in het dagelijkse leven zou aantrekken, zijn super geschikt voor een feest.
Vandaar dat er ook vaak op de uitnodiging staat vermeld; proud to be fout!

Altijd leuk, en vooral altijd leuk om te zien waar iedereen mee aan komt zetten wanneer je een uitnodiging hebt voor een ‘fout feest’. Liedjes uit de jaren ’80 & ’90 staan meestal centraal bij dit thema, en er wordt dus ook teruggeblikt naar deze tijd.

Fout feest kledingadvies

Outfits uit deze tijd kunnen dus niet ontbreken, maar laat ook vooral je eigen fantasie niet ontbreken als je hieraan denkt! Je kunt het immers niet gek genoeg doen! Wat trek je aan met een fout feest, en wat juist weer niet.
Dit antwoord is heel gemakkelijk te geven; alles wat in je opkomt!

 
Dresscode fout feest
Dresscode fout feest

Tips voor dresscode fout feest

Om jullie een beetje een idee te geven welke soort kleding je kunt juist heel goed kunt dragen op een feest, zal ik hieronder een aantal voorbeelden en tips geven. Dit zodat je genoeg keuze hebt en dus zelf niet al teveel hoeft na te denken wat het beste past bij de dresscode fout.
– Sjonnie & Anita; lekker in je trainingspak en je Nike Air max naar het foute feest. Draag als accessoires een grote, gouden ketting, en maak van je haar een hoge staart of een vetkuif. Wat je ook kan doen bij de dresscode fout is je haar touperen zoals je dat in de jaren ’90 ook veel zag. Hoe meer kleur, glitters en opvallende items op een fout feest, hoe beter!

Heren

– Dierlijke prints/drukke prints; alles wat met panter, zebra of luipaarden printjes te maken heeft! Ook foute bloemenprintjes zijn een goeie! Hoe ordinairder, hoe beter! Kies voor knallende kleuren als accessoires om het geheel op te fleuren (neon roze bijvoorbeeld) en kies ook voor makkelijk zittende of comfortabele schoenen. Je bent vaak meer aan het dansen en rondspringen op old school muziek, dan dat je chic staat te doen zoals op een gala met pumps aan!

– Boeren outfits; kom geheel in een boeren outfit, tuinbroek en klompen. Leuk voor de mannen die bovenstaande outfits iets te gedurfd vinden.

Dames

– Dragqueen; erg uitdagend en gedurfd, kom als Dragqueen naar het foute feest! Overdrijf met oogschaduw en andere make-up, zodat je er lekker over the top uitziet! Kies een goeie jurk uit die je dresscode fout afmaakt, met hoge pumps. (Een Dragqueen is een man die zich op en top verkleed als vrouw, maar dan alles extreem overdreven. Vaak zie je dat ze het haar touperen, en extreme make-up gebruiken. Ze willen vooral de nadruk leggen op hun ogen en hun mond door veel oogschaduw en lippenstift te gebruiken.)
Zomers; foute jurkjes, gekke rokjes, Hawaii blousejes, typisch zomers. Liedjes zoals ‘were going to Ibiza zijn een goeie inspiratiebron voor deze outfit!

Foute schoenen
Foute schoenen
Foute schoenen
Foute schoenen
Rok goud
Rok goud
Last updated: maandag 27 augustus 2018