Wanneer er aan je wordt gevraagd of je formeel gekleed wilt komen, kan dit voor vele gelegenheden zijn. Een op je werk, een voor een bruiloft of voor een receptie. Maar vergeet bijvoorbeeld het kledingadvies voor bij begrafenissen en sollicitaties niet. Ook hierbij dien je vaak formeel gekleed te gaan.
Zo zie je dus dat bij veel gelegenheden de dresscode formeel van je verwacht kan worden.

Kledingadvies formeel mannen

Dresscode formeel mannen
Dresscode formeel mannen

Wanneer je een formele dresscode meekrijgt, weet je dat je je netjes moet kleden. Je wilt jezelf netjes presenteren, en tegelijkertijd ook zakelijkheid uitstralen. Dit betekent niet dat je per definitie extreem chic gekleed hoeft te gaan, maar wel zakelijk. Hieronder zijn voorbeelden en kledingadvies voor zowel mannen als vrouwen voor de dresscode formeel.

Dresscode formeel mannen

– Kijk naar wat mede collega’s aan hebben op het werk en bij andere gelegenheid waarbij de dresscode formeel van toepassing is. Loopt iedereen strak in pak? Kies zelf dan ook voor een net pak, en ga niet voor iets totaal anders. Je wilt samen met je team een zakelijke uitstraling hebben, en wanneer dit van je verwacht wordt door een net pak aan te trekken, zul je je hieraan moeten houden. De kleur van het pak mag variëren van (donker) grijs, tot (donker) blauw. Houd er rekening mee dat zwart vaak alleen bedoeld is voor gelegenheden zoals een begrafenis.

 

Een pak waarin in een streep zit verwerkt staat ook erg netjes, maak het af met een mooie, nette das, en natuurlijk nette schoenen. Schoenen met een kale neus kunnen niet bij de dresscode formeel.
– Combineer kleine details zoals sokken en schoenen in de kleur van je pak. Kies geen felgekleurde items, dit staat vaak minder zakelijk.

– Uiterlijke verzorging is de finishing touch voor alles. Wanneer je een net pak aan hebt maar onverzorgd bent, zul je niets bijdragen aan een verzorgde uitstraling. Zorg dat je fris bent, je nagels geknipt zijn, en je haar en eventueel baard netjes eruit zien.

– Geen te strakke, of juist te losse kleding.

– Geen prints of teksten op je kleding dragen. Ga voor effen kleding

– Petten of hoofddeksels zijn niet geschikt voor een formele dresscode. Dit geeft je geen zakelijk uitstraling.

Dresscode formeel dames

– Een nette jurk (tot op je knie), een mooie rok, of een mooi broekpak staan altijd goed.

– Draag bij een formele dresscode nooit kleding waarbij je een te uitdagend decolleté laat zien, of kleding die te kort of te strak is. Dit zal niet professioneel of zakelijk overkomen.

– Qua schoenen is er niet een strikte regel. Als je schoenen hebt die fijn zitten, en er netjes uit zien, kun je deze prima combineren bij de dresscode formeel. Dit hoeven dus niet perse pumps te zijn. er zijn ook veel lage schoenen met een klein plat hakje die erg mooi staan.

– Denk aan je persoonlijke hygiëne. Kom netjes, verzorgd en hygiënisch voor de dag. Verzorgde nagels, en verzorgde haren zijn een pre, voor welke gelegenheid dan ook. Dit hoort bij een formele dresscode.

Pumps nude
Pumps nude
Formeel dames kledingtips
Formeel dames kledingtips
Kledingadvies handtas
Kledingadvies handtas
Last updated: maandag 27 augustus 2018