Wanneer je wordt uitgenodigd voor een bepaald feest, is hier vaak een ‘dresscode’ aan verbonden. Dit kan uiteenlopend zijn van chic, casual, tot feestelijk. Laatst genoemde is voor velen een breed begrip.
Wanneer u de geschikte kleding wilt uitzoeken voor deze ‘dresscode’ kunt u uzelf de volgende vragen stellen dit makkelijker te maken. Bent u uitgenodigd voor een zakelijk feest, of is het een uitnodiging uit uw vriendenkring? Voor een feestje van vrienden of kennissen kunt u namelijk meestal iets meer bij uzelf blijven qua kledingkeuze. Is het een grotere gelegenheid, zoals een zakelijk feestje, word dit al iets lastiger.

Wat trek je aan bij de dresscode feestelijk?

Dresscode feestelijk
Dresscode feestelijk

Vaak word er met ‘dresscode feestelijk’ gehint naar een bepaald thema. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een bepaalde tijd zoals de seventies, eighties en nineties. Om u wat voorbeelden te geven van deze Dresscode Feestelijk, volgen hier wat voorbeelden.

Omdat er in de jaren 70, 80 en 90 veel disco hits waren, werd er veel kleding gedragen die hiermee te maken had. Hotpants, korte rokjes, broeken met wijde pijpen, veel ‘retro style’ dus.

 

Ook kan er met een ‘feestelijke dresscode’ een bepaalde gelegenheid aangeduid worden, zoals een bruiloft of een (film) première. Ga in dit geval voor item wat aansluit op de gelegenheid. Bijvoorbeeld een witte roos als accessoire, of een bepaalde haardracht.
Een feestelijke dresscode kan natuurlijk ook te maken hebben met bepaalde feestdagen. Denk hierbij aan Kerst en Oud en Nieuw. Met laatstgenoemde feestdagen kun je een ‘feestelijke’ touch geven aan je kleding die je hierbij aantrekt. Glitters, kleur, alles kan hierbij gematcht worden.

Is er van alle bovengenoemde punten geen sprake, kan je op je eigen gevoel afgaan. Waar voel jij je het fijnste in, en wat ziet er toch feestelijk uit. Een mooie jurk met bijpassende pumps kan hierbij passen, maar een mooie broek of rok met lage schoenen kan ook prima. Eventuele accessoires kan je hierbij matchen, om het geheel af te maken.

Dresscode feestelijk
Dresscode feestelijk

Ook hierin gelden geen strikte regeltjes. Zelf zou ik persoonlijk niet kiezen voor donkere of sombere kleuren, of voor een simpele spijkerbroek, omdat dit vaak kleding is wat je doorgaans al aan hebt en dus net niet dat extra feestelijke tintje geeft op een feest.

Kledingadvies voor een feestje

Haar en make up is ook afhankelijk van wat je aan hebt en waar je je fijn bij voelt. Heb je een thema, kies dan voor een kapsel wat daarbij aansluit. Bijvoorbeeld bij het thema ‘jaren 50/60 kun je kiezen voor een chique knot, of een opgestoken kapsel. Is er een feest met als thema zomers, kun je je haar losjes dragen of krullen maken.

Een ‘feestelijke dresscode’ voor mannen verschilt niet veel van de ‘dresscode’ van de vrouwen. Ook hierbij geldt; kijk naar de gelegenheid, of er een thema bij genoteerd staat, en natuurlijk als belangrijkste tip, wat doet uw eventuele partner aan!

Ook als man zou ik ervoor kiezen bij voorkeur geen werkkleding of vrijetijdskleding aan te trekken naar een feestje waar de dresscode ‘feestelijk’ word gevraagd. Kies voor kleurrijke en uitbundige kleding.

Pumps met glitter
Pumps met glitter
Jurk met glitter
Jurk met glitter
Feestelijke clutch glitter
Feestelijke clutch glitter
Last updated: maandag 27 augustus 2018