Wanneer je naar een klassiek concert gaat – wat meestal in een concertgebouw wordt gegeven, wil je je natuurlijk chic en netjes kleden. Maar wat is de goede dresscode voor een concertgebouw of een klassiek concert?
Wanneer je een uitnodiging ontvangt voor een klassiek concert, heb je misschien al kleding in gedachten die je deze dag of avond wilt aantrekken. Wat sommige mensen niet weten, is dat er in sommige concertgebouwen een specifieke dresscode geldt om naar binnen te mogen.

Dresscode concertgebouw

De meeste concertgebouwen gebruiken de dresscode concertgebouw of klassiek concert niet, maar houdt er wel rekening mee dat sommige dit dus wel kunnen hanteren. Informeer dus altijd vooraf bij het concertgebouw wat hier gebruikelijk is.
In sommige gevallen is het zo dat er al een bepaalde dresscode aangegeven is op de uitnodiging. Dit kan bijvoorbeeld een bepaald thema zijn wat in de richting wijst van de voorstelling waar u heen gaat.

 

Tips kleding concertgebouw

Wanneer dit in alle gevallen niet zo is, zult u zelf de juiste kleding moeten samenstellen om goed voor de dag te komen. Om wat inspiratie te krijgen waar u goed aan doet bij een dresscode voor een klassiek concert, staan hieronder wat ideeën.

Dresscode concertgebouw / klassiek concert
Dresscode concertgebouw / klassiek concert

Voorschriften voor concertgebouw / klassiek concert

– Voor mannen is het altijd goed om in een mooi pak te verschijnen bij een klassiek concert. Zo ben je netjes gekleed, en zal je nooit de indruk geven dat je geen moeite voor hebt genomen een goeie outfit te kiezen.
– Ook kun je als man zijnde gaan voor een nette broek, gecombineerd met een overhemd en een jasje. Wat je wel moet onthouden is dat een klassiek concert ‘klasse’ uitstraalt, en dit ergens ook van u wordt verwacht. Een versleten spijkerbroek is dus niet geschikt voor deze gelegenheid.

– Een net vest, met daaronder een net overhemd of een net shirt is ook altijd goed. Besteed aandacht aan je kledingkeuze, en de combinatie ervan. De meeste mensen zullen erg chic gekleed zijn, dus wanneer jij aan vrijetijdskleding denkt, zul je redelijk uit de toon vallen.
– Nette schoenen zijn een pre. Kom niet op sneakers of open schoenen naar een klassiek concert of een concertgebouw. Dit staat ongeïnteresseerd, en dit is niet de bedoeling.

– Algehele verzorging. Zorg dat je fris en schoon naar een concertgebouw gaat. Je haren zijn verzorgd, en je ruikt fris. Je wilt niet naast iemand terecht komen die naar kroeg ruikt bijvoorbeeld.
Wat doen vrouwen aan naar een klassiek concert in een concertgebouw?

Concertgebouw kledingadvies

– Een jurk, een rok of een broekpak doen het altijd goed. Je zorgt hiermee voor een verzorgde indruk. Een spijkerbroek kan ook, maar combineer dit met een nette blouse of shirt. Let erop dat je geen dagelijkse outfit aantrekt, want dit is vrijetijdskleding, en dit is niet netjes bij een klassiek concert.
– Als finishing touch kun je een colbertje dragen, of een ander net jasje. Dit maakt het geheel af.
– De schoenen die je aantrekt naar een klassiek concert maken niet veel uit. Zolang het maar geen sneakers zijn, of open schoenen. Dus hoge laarzen, pumps, of platte schoenen die er verzorgd uitzien zijn perfect.
– Ook voor de vrouwen geldt; zorg ervoor dat je verzorgd eruit ziet, en je haar ook netjes verzorgd.

Concertgebouw broekpak
Concertgebouw broekpak
Hoge laarzen
Hoge laarzen
Overhemd
Overhemd
Last updated: maandag 27 augustus 2018