Je hebt een leuke uitnodiging gekregen voor een feestje met de dresscode; cocktail! Je vraagt je nu misschien af wat je aan moet doen met deze gelegenheid. Hieronder een paar tips wat juist wél en juist niet gewenst is.
Om het jezelf misschien iets makkelijker te maken om kleding uit te kiezen voor de dresscode cocktail, kijk je eerst naar de uitnodiging zelf. Waar word het feest gehouden? Is het ergens binnen of is het buiten? Is het een formeel feestje of informeel?
Deze punten kunnen je wellicht helpen de keuze iets makkelijker te maken.

Dresscode cocktail voor heren

Voor de heren is de dresscode cocktail eigenlijk heel makkelijk; een net donker pak, met een wit, effen overhemd/blouse. Een paar nette schoenen eronder en je bent eigenlijk zo goed als klaar. Ook kun je ervoor kiezen om er een stropdas en eventueel manchetknopen bij te dragen. Als finishing touch kan je kiezen voor een net/chic horloge of een mooie armband.

 

Dresscode cocktail voor dames

Vrouwen en dames dragen bijna altijd een korte cocktailjurk, die vaak tot op de knie komt. Het is bij deze dresscode ook niet erg als je jurk iets boven je knie komt. Je mag immers ook een sexy kant van jezelf tonen. Sommige vrouwen voelen zich niet fijn in een korte jurk, en kiezen voor een net broekpak of een iets langere jurk. Let bij het kiezen van kleding erop dat het vooral fijn zit, en dat het niet te los of te strak zit.
Dresscode cocktail
Dresscode cocktail

Welke sieraden en kapsel horen bij dresscode cocktail?

Er zijn geen echte officiële richtlijnen qua kleur en model bij het cocktail kledingvoorschrift; alles kan en alles mag. Alle kleuren en stoffen die je maar kan bedenken, kun je toepassen op deze dresscode. Omdat alles kan en mag, kun je ook creatief zijn met sieraden en natuurlijk je kapsel.

Van een uitbundige coupe tot subtiel, als je er maar verzorgd uitziet, en het niet casual eruit ziet. Mooie pumps zijn een musthave voor iedere vrouw, en prima te combineren onder een mooie cocktailjurk. Zowel open als dichte pumps kunnen hier perfect bij gecombineerd worden. (Draag geen hoge laarzen onder een cocktailjurk, het moet er elegant uitzien.) Let er natuurlijk wel op dat je nagels mooi en verzorgd eruit zien. Een nagellak in de kleur van je jurk of accessoires maakt het helemaal af.

De perfecte tas voor dresscode cocktail

Als je een tas wilt meenemen; een clutch is echt perfect voor deze gelegenheid en dresscode. Klein, veilig en compact. Kijk ook eens voor inspiratie op de website van Zalando, hier vind je vele leuke cocktailjurkjes, die passen bij de dresscode cocktail. En ook deze kun je qua kleur eventueel weer combineren met je outfit.

Lange en korte cocktailjurken

Er bestaan natuurlijk ook langere cocktailjurken – ook wel ‘tea length’ genoemd. (Deze worden veel minder gedragen dan de kortere jurken, maar wel geschikt voor mensen die liever een iets langere jurk dragen en toch bij een jurk willen blijven) Bij een cocktailjurk wordt er altijd aangeraden of nadruk te leggen op je borst/decolleté , óf op je benen. Wanneer je wel voor beide kiest, vallen vaak de kleine details weg die je door middel van accessoires juist wilt benadrukken. Denk hierbij aan een mooie ketting met strass steentjes. Wanneer je aan deze regelt houdt dan voldoe je helemaal!

Cocktail jurk
Cocktail jurk
Cocktail jurk zwart
Cocktail jurk zwart
Dresscodes cocktail clutch strass
Dresscodes cocktail clutch strass
Last updated: maandag 27 augustus 2018