Wat wordt er bedoeld met een chique dresscode? Wat moet je nou precies aantrekken om niet een flater te slaan wanneer je een dresscode krijgt waarop chic staat? En wat juist absoluut niet.
Chic casual en summer chic

Dresscode chic
Dresscode chic

Er zijn meerdere dresscodes waarbij je chic gekleed dient te komen. Je kunt hierbij denken aan casual, New York, en summer.

En er zijn nog veel meer dresscodes waaraan je een chique draai kunt toevoegen, maar de meest gebruikte richtlijnen voor zullen hieronder vermeld worden.
  • Het betekent letterlijk vertaald, keurig, netjes. Het is dan ook logisch dat je bij een bepaalde gelegenheid niet in je doordeweekse kleding verschijnt. Doe je dit wel, dan zul je behoorlijk opvallen, in negatieve zin.
 
  • Gelegenheden waarbij je de dresscode chic sneller zult terugvinden, zijn bijvoorbeeld gala’s, bruiloften, begrafenissen, recepties of uitreikingen van een bepaald iets.
  • De meest voorkomende kleuren op gelegenheden waarbij je chic gekleed dient te gaan, zijn zwart, wit en grijs. Ook donkerblauw en donkergrijs doen het goed. Witte accenten zorgen meestal voor de brekende kleur in het donkere geheel, wat het dus de chique uitstraling geeft. Je kunt hierbij denken aan een mooi wit overhemd bij een smoking.
  • Smokings, broekpakken, pantalons, jurken, rokken, overhemden; dit zijn nog maar een aantal voorbeelden van wat je aan zou kunnen trekken naar een bepaalde gelegenheid waar een chique dresscode is gevraagd. De grote truc is het combineren ervan. Je wilt zowel niet undressed als overdressed ergens verschijnen.
  • Kleuren en accessoires. Je kunt best voor iets kleur kiezen bij de dresscode chic, maar gebruik bij voorkeur geen schreeuwende kleuren. Dit wordt al snel als casual of feestelijk gezien. Je kunt bijvoorbeeld wel voor pasteltinten gaan. Je kunt bijvoorbeeld in de zomerperiode prima een lichtblauw overhemd combineren met een donker pak. Je straalt alsnog iets chics uit, en dat is juist de bedoeling.
  • Opvallende teksten of opdrukken zijn niet gewenst bij deze dresscode. Je kan uitstralen dat je er niet genoeg moeite voor hebt genomen je netjes en fatsoenlijk te kleden. Omdat de dresscode vaak van je verwacht wordt bij grote gebeurtenissen, ”denk hierbij aan bruiloften, gala’s en recepties, is het wel zo netjes om respect te tonen” en je te houden aan de gegeven dresscode.

Hieronder worden de verschillende chique dresscodes beschreven:

  • Casual chic. Je mag je kleding die je het fijnste vind zitten – geen joggingbroek of huis pak – combineren met een chique tint. Een colbertje op een spijkerbroek bijvoorbeeld.
  • Summer chic. Een zomerse outfit waarbij je een chique draai aan je outfit geeft. Een net jasje, of een mooie nette hoed. Een simpele ceintuur om een jurkje is bijvoorbeeld al een kleine toevoeging, maar wel zo te noemen is. Voor mannen kan dit een linnen broek zijn, met een linnen overhemd, maar gecombineerd met nette schoenen, of een net colbertje.
  • New York chic. Dit is een dresscode waarbij je groots mag uitpakken. New York is natuurlijk bekend van de grote feestjes, waarbij alle bekende sterren keurig gekleed horen te gaan. Dus pak groots uit, en trek een mooie jurk aan, met diamantjes en andere opvallende items! Voor mannen geldt dit ook; hoe groter, hoe opvallender, hoe beter! Zolang het maar duur eruit ziet, doe je het goed!
Kledingtips dames
Kledingtips dames
Dresscodes chic jurk
Dresscodes chic jurk
Dresscodes chic smoking
Dresscodes chic smoking
Last updated: maandag 27 augustus 2018