Wanneer je het woord casual hoort, denk je meestal direct aan comfortabele kleding, die helemaal je eigen stijl zijn. Het is eigenlijk letterlijk vrijetijdskleding.

Doordat het woord casual een heel breed begrip is, kun je er ook vele kanten mee op. Er zijn verschillende vormen van kleding. De meest bekende en de meest gedragen casual kleding is hieronder te bekijken. Voor mannen en vrouwen, heren en dames maar ook voor kinderen is er kledingadvies voor deze dresscode.
Dames

Dresscode casual dames
Dresscode casual dames

Je kunt combineren, en stijlen zoals jij dat wilt. Van een spijkerbroek met een leuk shirt erop, tot een rok met een bijpassende top, alles kan en mag. Behalve slonzig en onverzorgd voor de dag komen, dat is lekker als je thuis bent, maar hoort niet thuis in welke dresscode dan ook!

Er zijn veel manieren om deze dresscode goed tot zijn recht te brengen, maar om je een beetje op weg te helpen hieronder een paar soorten casual die het meest voorkomen, en je dus te laten zien hoe je hier het beste mee om kan gaan.
Heren

Wanneer je een uitnodiging hebt ontvangen met deze dresscode, of de gelegenheid waarvoor je zo gekleed wilt gaan, kun je op basis van onderstaande informatie zelf inschatten welke van de 2 het beste hierbij past.

 

Lees hier de verschillen tussen dresscode smart en casual?

Dresscode casual heren
Dresscode casual heren

Smart casual. Dit is een iets nettere variant op de normale look.
Mannen zijn hierbij snel klaar; combineer een mooie spijkerbroek of pantalon met een goed zittend jasje, of een colbertje. Een mooi overhemd maakt het geheel natuurlijk helemaal af!

Voor vrouwen is het bij deze dresscode ook niet een hele grote opgave een mooie outfit te scoren. Omdat vrouwen kunnen kiezen voor een rok of een pantalon, is de keuze iets ruimer. Combineer dit met een nette blouse of mooie nette trui.
Casual chic. Deze dresscode is erg populair en word veel gebruikt. Het zit tussen de smart casual en de normale look in. Het is hierbij makkelijker kleding te kiezen en te combineren, omdat je tussen 2 soorten dresscodes inzit, en dus van beide iets kan ‘afkijken’.
Net zoals bij de bovenstaande looks, is het hierbij ook van belang dat de kleding die je draagt comfortabel is. Het verschil is dat er hier een chique tintje aan moet zitten. Een mooi bewerkt shirtje, met een fijne broek.

Wat vrouwen en mannen het beste kunnen dragen bij dresscode casual?

Mannen kunnen hierbij gaan voor een nette pantalon of linnen broek, met een mooie donkerkleurige blouse of overhemd. Dit mag een iets sportievere uitstraling hebben als je dit mooi vind, omdat je broek al een chiquere uitstraling geeft. Zo heb je van beiden iets.

Vrouwen kunnen meer kiezen en combineren. Van een jurk die comfortabel zit, tot een fijne broek met een chic blouseje of truitje. Ook hierbij geldt, het casual hoef je zeker niet weg te laten, als je het maar verfijnt met een chique kant. Hierbij kun je ook je haar een chique uitstraling geven door het op te steken, of bij een nette outfit, het juist casual los te dragen. It’s up to you!
En wat voor vele dresscode geldt; kijk naar de gelegenheid waar je heen gaat voor je je kleding uitkiest. Komen er merendeels chique mensen, kies dan de chiquere kant van je kleding, en andersom.

Dames
Dames
Trui
Trui
Heren
Heren