Wanneer je professioneel over wilt komen op je werk, wil je er natuurlijk netjes en verzorgd uitzien. Het is hierbij belangrijk te kijken naar wat er veelal word gedragen binnen jouw branche. Word er van je verwacht dat je in pak of als vrouw zijnde, in een nette jurk of rok op je werk komt, hoef je hier niet over na te denken.Wanneer je een dresscode business krijgt, kun je zelf met de volgende dingen al rekening houden.

 

Dresscode business mannen

De meeste mannen hebben op hun werk een net pak aan, met een overhemd eronder – of alleen een pantalon met een overhemd. Als je een echte ‘business look’ wilt creëren, gebruik dan niet al teveel opvallende kleuren en accessoires.
Nette, zwarte/donkere kleding is altijd goed bij de dresscode business, zoals een pantalon voor mannen, met een overhemd en een colbertje. Vergeet de schoenen niet, deze dienen ook netjes en verzorgd te zijn.

Dresscode business dames
Dresscode business dames

Dresscode business vrouwen

Voor vrouwen kun je denken bij de dresscode business aan een mooie kokerrok, een zwarte jurk, of een net mantelpak/broekpak. Ook kun je er nog voor kiezen een mooi jasje of colbertje aan te doen, om het geheel af te maken. Wat voor schoenen doe je aan naar je werk? Dit is maar net waar je het beste op kan werken. Heb je snel last van zere voeten? Kijk dan naar nette, lage schoentjes zoals ballerina’s, of een lage schoen met een plat hakje.

Niets is zo slordig als lopen op hakken, waar je moeilijk op loopt. Denk er wel altijd aan dat je schoenen netjes en verzorgd eruit zien, dit past bij de

Tips

Denk zowel bij mannen als vrouwen eraan, dat je netjes en verzorgd wilt overkomen voor je collega’s en eventuele klanten waarmee je werkt. Teveel blote huid kan te uitdagend zijn, waardoor je niet meer zo professioneel overkomt. Ook zijn te kleine – of juist te grote – kleding ook echt een ‘no-go.’

Kijk bij het uitzoeken van de juiste werkkleding binnen jouw branche ook naar je postuur bij het kiezen van de juiste kleding voor de dresscode business. Heb je bijvoorbeeld wat bredere heupen, leg dan juist de nadruk niet hierop. Alles wat té is, is niet goed.

Dresscode business heren
Kledingtips business heren

 

Accessoires

Wanneer je ervoor kiest om een tas mee te nemen, denk er dan vooral aan wat je er allemaal in wilt stoppen. Ga niet met een grote, onhandige tas naar je werk, want voor je het weet valt alles eruit, of vind je juist niks meer terug. Een nette, zakelijke tas – of koffertje voor de man – staat vaak wat netter en professioneler.
Eventuele accessoires bij de dresscode business kun je prima combineren met je werkkleding. Denk hierbij aan een net horloge, of nette oorbellen. Ook accessoires zoals een riem kun je terug laten komen qua kleur in je kleding. Dit staat vaak netter dan dat je een hele andere kleur riem gebruikt.

Haar / kapsel

Wat doe je met je haar als je aan het werk bent? Vaak is het hierbij ook een ongeschreven regel; netjes en verzorgd voor de dag komen. Steek je haar op als het in je gezicht hangt, of doe het in een nette staart. Het is niet erg netjes als je er qua kleding goed uitziet, maar je haar er onverzorgd bij hangt. Wanneer je je aan deze kledingvoorschriften houdt, dan voldoe je aan de dresscode business. Prachtige maatpakken zijn bij diverse winkels verkrijgbaar, een bekende winkel op de P.C. Hooftstraat is Oger.

 

Zakelijke dresscode jurk
Zakelijke jurk
Zakelijke dresscode ballerina
Zakelijke dresscode ballerina
Zakelijke dresscode smoking
Zakelijke dresscode smoking
Last updated: maandag 27 augustus 2018