Wanneer je een uitnodiging ontvangt, voor bijvoorbeeld een feest of diner, en er staat een dresscode business formal op, weet je direct dat dit de meest formele dresscode is die er bestaat op zakelijk gebied.
Dresscode business formal mannen

Voor mannen houdt dit het volgende in wanneer je gekleed moet gaan in een business formal outfit.

– Een donker pak, meestal in de kleur donkergrijs, donkerblauw of zwart. Er mag een streep in zitten, maar een effen kleur pak is ook zeker goed.
– Een das, deze is verplicht.
– Een overhemd
– Eventueel manchet knopen. Dit is uiteraard niet verplicht, maar het staat zeker wel netjes, en verzorgd.
– Nette en vooral opgepoetste schoenen, het is echt een absolute no go ergens te verschijnen met versleten of doffe schoenen.

 

De eerste indruk is vaak van cruciaal belang, en dit bereik je door middel van een goeie outfit te creëren. Schoenen maken vaak het totaalplaatje af, en wanneer er dus iets niet netjes is aan je schoenen, zal dit direct opvallen.
Dresscode business formal vrouwen

Voor vrouwen betekent een business formal dresscode het volgende;

Dresscode business formal
Dresscode business formal

– Een rok, het liefst in een donkere kleur, maar dit is niet verplicht. Kleuren waaraan je zou kunnen denken zijn net als bij mannen; donkerblauw, donkergrijs of zwart. Het staat altijd netjes en verzorgd, en je zult nooit de aandacht trekken met schreeuwerige kleuren of iets dergelijks.

– Een pak, het liefst in een donkere kleur, maar dit is niet verplicht.

– Een blouse, het liefst in een effen kleur. Je kunt bijvoorbeeld ook voor een blouse kiezen met een heel licht patroon. Dit kan bijvoorbeeld een hele lichte streep zijn, of een bepaalde weving in je blouse. Zorg ervoor dat de details niet al te opvallend zijn, het is een hele zakelijke en nette dresscode, dus je kunt hierbij niet eindeloos variëren en combineren.

– Kies voor deftige schoenen. Dit kunnen platte schoenen zijn met een mooi subtiel detail, of juist mooie pumps. Kijk naar je gehele outfit om dit te kunnen beoordelen. Zolang het maar niet overdressed is!

Kledingadvies

Dresscode business formal vrouw en man
Dresscode business formal vrouw en man

Wanneer je als vrouw zijnde voor een diner of feest bent uitgenodigd, kun je er eventueel ook nog voor kiezen om een lange jurk aan te trekken. Dit staat vaak netjes en net even iets anders bij een diner, dan wanneer je in je pak verschijnt. Wanneer je jezelf hierin niet prettig voelt, of misschien geen jurk in je bezit hebt, zorg er dan op z’n minst voor dat je netjes en verzorgd voor de dag komt. dit houdt in dat je kleding op elkaar af is gestemd, en het goed gecombineerd is.

Kleuren die bij elkaar vloeken, of verschillende soorten stoffen gecombineerd staat vaak niet verzorgd, en het geheel kan een rommelig effect geven. Dit is het laatste wat je wilt bij een business formal outfit. Het belangrijkste is dat je een nette verschijning maakt. Zorg ervoor dat je kleding schoon is, je fris en gewassen bent, en je algehele persoonlijke hygiëne is ook erg belangrijk.

Business formal kokerrok
Business formal kokerrok
Blouse dames
Blouse dames
Colbert heren
Colbert heren
Last updated: maandag 27 augustus 2018