De business casual dresscode wordt vaak gehanteerd op kleinere kantoren. Dit is een zakelijke look, maar met een casual tintje erin verwerkt. Je moet natuurlijk wel goed kijken naar welke kleding er wordt gedragen binnen je branche, en waar de eisen zijn waaraan je moet voldoen.
Je wilt er zakelijk uitzien, maar de business casual dresscode is niet zo streng als alle andere dresscodes. Zo is de business dresscode heel formeel. Je mag bij de business casual dresscode meer je eigen smaak erin verwerken, wat vaak een vertrouwder gevoel geeft. Er zijn meerdere vormen van business casual.

Zo is er de:
Dresscode Business casual chic
Dresscode Business casual classic
Dresscode Business casual smart

Elke dresscode heeft zo zijn eigen kenmerken en eigenschappen waardoor je kan zien hoe je je kleding het beste kunt combineren en variëren.
Wanneer je een zakelijke uitstraling wilt hebben op de werkvloer, en voor een business casual dresscode wilt gaan, moet je op een paar dingen letten.

 
Dresscode business
Dresscode business

Business casual mannen

Alle mannen kunnen op de volgende punten letten;
– Strak in pak hoeft niet bij de business casual dresscode. Een nette broek, met een overhemd kan al voldoende zijn. Wil je iets meer variëren, kies dan voor een extra kledingdetail zoals een wat meer casual jasje voor over je overhemd.
– Een nette polo, of een nette sweater zijn ook erg geschikt voor deze dresscode. Zolang er maar geen drukke printjes of teksten op staan.

– Een nette, donkere jeans zie je ook steeds meer voorkomen bij de business casual dresscode.
Het is netjes, maar doordat het een donkere broek is, staat het toch enigszins netjes en verzorgd.
– Zorg dat je haar er verzorgd uitziet. Ook al is het een casual dresscode op de werkvloer, je kapsel en uiterlijke vertoning blijven belangrijk.
– Qua schoenen hoef je geen gelakte schoenen aan onder je kleding. Nette schoenen zijn voldoende. Let er natuurlijk wel op dat je geen kale neuzen of kapotte veters/gespen hebt. Een prachtige herenzaak in Amsterdam is Oger. Hier vindt u de laatste herenmode.

Dresscode business casual dames
Dresscode business casual dames

Business casual vrouwen

Alle vrouwen kunnen op de volgende punten letten;
– Vermijdt diepe decolletés, of een diepe inkijk in je kleding.
– Draag een mooie rok, of nette broek.
– Een vrouw mag geen spijkerbroek of jeans achtige broek dragen bij de business casual dresscode.
– Een effen jurk mag natuurlijk ook. Houd wel rekening met de lengte van je jurk. De jurk moet minstens tot op je knie komen. Lengtes die erboven komen zien er al gauw te uitdagend en onprofessioneel uit voor op de werkvloer.
– Zorg er voor dat je haar verzorgd eruit ziet. Dit betekent niet dat je je haar per se in een strakke knot te dragen of het opgestoken te hebben; als het maar een verzorgde uitstraling geeft.
– Als je moeite hebt om een goede keuze te maken wat betreft schoenen, je hoeft niet per se op pumps te verschijnen. Dit mag uiteraard wel, maar lage schoentjes, of lage schoentjes met een klein hakje zijn ook prima.

Casual pumps
Casual pumps
Casual jurk
Casual jurk
Casual overhemd heren
Casual overhemd heren
Last updated: maandag 27 augustus 2018