Kledingadvies

Wanneer je een uitnodiging ontvangt voor een bruiloft, zijn er talloze punten waar je rekening mee kan/moet houden. Iedereen wilt er deze dag perfect uitzien, dus hieronder een paar tips en trucs om geslaagd voor de dag te komen. De meest gekozen dresscode bij een bruiloft is de black-tie. Dit is een chiquere, maar minder strengere dresscode.

Op een bruiloft trek je als vrouw vaak een mooie jurk aan – of een mooie rok met passende top, met daaronder mooie pumps. Overdag variëren de jurken van kort tot lang. Bent u ook uitgenodigd voor het avondfeest – waar vaak ook gedineerd zal worden – dan zou ik kiezen voor een langere avondjurk. Bij een diner verschijnen in een kort jurkje is vaak niet gewenst.
Een mooi subtiel decolleté mag bij een bruiloft zeker, maar overdrijf niet. Sommige vrouwen dragen bijpassende handschoentjes, die vaak afgewerkt zijn met steentjes of kant. Wanneer u veel buiten bent deze dag, en het ‘avonds sneller afkoelt, zou ik kiezen voor een mooi bijpassend jasje of sjaal.

 

Dresscode bruiloft summer chique

Bij mannen is een mooie smoking op een bruiloft altijd goed. Vaak word hier een wit overhemd onder gedragen, wat zowel feestelijk als chic staat. Bijpassende gelakte schoenen is een ‘must have’ onder een pak.
Wanneer je alleen overdag bent uitgenodigd voor de trouwplechtigheid, is het vaak een ander kledingvoorschrift dan ’s avonds. Overdag kies je vaak kleding uit naar je eigen smaak. Je kan hierbij wel letten op wat voor persoon de bruid/bruidegom is. Wanneer er echt dingen zijn waar zij niet van houden, zou ik hierbij rekening houden met de kledingkeuze.

Het is een feestelijke dag, en anders dan bijvoorbeeld bij een begrafenis, hoef je niet extreem te letten op opvallende details die niet gewenst zijn.

Dresscode bruiloft avond /feest

Kleding voor ’s avonds is vaak wat gedetailleerder. Wat staat er precies in de uitnodiging beschreven? Soms wordt er namelijk van gasten een bepaalde aanvulling op de dresscode gevraagd. Is dit niet het geval? Kies dan voor ‘safe’ en houd het feestelijk netjes. De bruid en bruidegom moeten deze dag volop in de belangstelling staan, dus zou het niet netjes zijn de aandacht op jouzelf te vestigen. Wil je een leuke tekst voor op het kaartje bij het cadeau dat je ‘s avonds aan het bruidspaar geeft? Bekijk dan de leukste teksten hier.

Accessoires

Op een bruiloft is het gebruik van accessoires zeker toegestaan. Let er wel op dat je niet te uitbundig bent met accessoires. Een mooie bijpassende ketting of armband, in combinatie met een mooie clutch is altijd goed. Zowel mannen als vrouwen; draag geen horloges op een bruiloft, want bewust of onbewust op de tijd letten is niet bepaald netjes. Wanneer het ‘s avonds iets kouder word, kan je denken om een mooie sjaal om te draperen. Dit staat vaak ook erg netjes.

Bruiloft thema

Ook zijn er veel bruiloften waar een bepaald thema word vermeld. Dit wordt vermeld zodat dit mensen kunnen aanhouden voor hun kledingkeuze. Je kunt hierbij denken aan de jaren ’50 of ’60. Ook word er wel eens een James Bond thema gebruikt, waar iedereen zich avonds ‘ speciaal verkleed in themakleding. Deze kun je vaak verkrijgen op het internet of in een feestwinkel bij jou in de buurt.

Pak heren
Pak heren
Lange jurk
Lange jurk
Dresscodes bruiloft pumps
Pumps
Last updated: maandag 27 augustus, 2018